Nieuws Antwerpen VBO en Deloitte benchmarken DEME, Vivaldis Interim en Soudal tot 'Top Achievers'

VBO en Deloitte benchmarken DEME, Vivaldis Interim en Soudal tot 'Top Achievers'

VBO en Deloitte benchmarken DEME, Vivaldis Interim en Soudal tot 'Top Achievers'

deloitte-be_superior-performance_infographic_performance-matrix
Onderzoek van Deloitte in opdracht van het VBO plaatst o.a. DEME, Vivaldis Interim en Soudal in een galerij van toppresteerders, waarin slechts plaats is voor 4% van de onderzochte ondernemingen.

Het onderzoek had de ambitie om de succesformule van hoogpresterende bedrijven te achterhalen. Volgens het onderzoek komt een bedrijf in deze topcategorie van hoogvliegers terecht dankzij de combinatie van een drievoudige succescocktail.

  • Value : het bedrijf kiest eerder voor waardecreatie dan voor prijsverlagingen
  • Revenu: het bedrijf kiest eerder omzetverhoging dan voor kostenreductie.
  • Agility: eerder snel experimenteren met nieuwe ideeën dan veel tijd verliezen uitgebreide business plannen.

In de Deloitte studie werden meer dan 5.000 bedrijven geanalyseerd. Het doel hiervan was om de specifieke factoren aan het licht te brengen die een bedrijf succesvol maken. Rekening houdende met 2 criteria, nl. omzetgroei en rendabiliteit, werden bedrijven in 4 categorieën ingedeeld. Bedrijven die goed scoren op beiden, m.a.w. bedrijven die een sterke groei en een hoge return on assets realiseren, komen in de 4de en hoogste categorie terecht en worden bestempeld als “Super Achievers”. Vrij vertaald zijn dit hoogvliegers of toppresteerders. Slechts 4% van de onderzochte bedrijven zit in deze groep.

Het hele rapport kan je hier (pdf) inkijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer