Nieuws Antwerpen VDC bouwt nieuwe garage in Hoogstraten

VDC bouwt nieuwe garage in Hoogstraten

VDC bouwt nieuwe garage in Hoogstraten

HOOGSTRATEN/WUUSTWEZEL – De huidige locatie van Auto & Truck Service VDC aan de Kampweg in Wuustwezel voldoet niet meer aan de hedendaagse normen en is te klein geworden. Zij bouwen een nieuwe garage op industriezone De Kluis in Hoogstraten. De werken zijn gestart en het familiebedrijf hoopt eind november 2020 te kunnen verhuizen.

Jelle Van de Cloot, zaakvoerder Auto & Truck Service VDC: “We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie, aangezien er in eigen gemeente geen uitbreidingsmogelijkheden zijn voor ons. Bij deze zoektocht hebben we de bestaande klanten in kaart gebracht en zagen we een grote concentratie rond Wuustwezel, Brecht, Hoogstraten en omliggende gemeenten. Dan was industriezone De Kluis in Hoogstraten met de directe verbinding met de E19 uiteindelijk de beste keuze.”

Optimale indeling en inrichting

Bij de indeling en inrichting zijn ze niet over één nacht ijs gegaan, maar werd in de eerste plaats gekeken naar het comfort voor de techniekers. Zo zijn er ruime werkplekken met zeven doorrijstraten, die elk hun specifieke functie hebben.

Met een diagnose- en teststraat, die conform de Goca richtlijnen zal opgebouwd worden, wil VDC op termijn keuring op locatie aanbieden voor alle merken bedrijfswagens. “Het grote voordeel voor onze klanten is hier de tijdswinst, onderhoud en keuring kan op één plek uitgevoerd worden. Bovendien zijn wij erkend door FOD Mobiliteit als installateur en controleur van tachografen.”

Aan de ruime receptie kan de klant met een tas koffie wachten of gebruik maken van de aparte kantoorruimte om rustig verder te werken. Voor de gestrande truckchauffeurs is er zelfs een aparte slaapplaats voorzien met doucheruimte.

Het familiebedrijf werd in 1977 opgericht door vader Eugeen Van de Cloot. Vandaag runt Jelle het bedrijf verder, bijgestaan door zus Femke op de administratie. Gestart als multimerken garage hebben ze zich gaandeweg verder gespecialiseerd in bedrijfswagens. “Voor het noorden van Antwerpen zijn we verdeler van de Fuso Canter lichte vrachtwagens. Voor Mercedes Benz zijn we erkend Servicepunt voor de lichte en zware bedrijfsvoertuigen.”

Extra personeel

VDC biedt ook een 24h service aan en komt ter plaatse met de servicewagen indien nodig. “Om ook in de toekomst de best mogelijke service te bieden, zijn we van plan om bijkomende techniekers aan te werven. Daarnaast zoeken we ook technisch administratief personeel om de klanten die wisselstukken aan de toonbank komen kopen zo professioneel mogelijk verder te helpen”, blikt Jelle Van de Cloot vooruit.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.