Nieuws Antwerpen VDP Ice Cube Company investeert in uitbreiding diepvriesstockage

VDP Ice Cube Company investeert in uitbreiding diepvriesstockage

VDP Ice Cube Company investeert in uitbreiding diepvriesstockage

MALLE – VDP Ice Cubes Company uit Oostmalle heeft wegens de toenemende vraag zijn diepvriesstockage uitgebreid. Daardoor heeft die nu een capaciteit van 30.000 kilo. In totaal verwacht het bedrijf dit jaar de kaap van de 800.000 kilo verkochte ijsblokjes te overschrijden.

VDP Ice Cubes Company, die deel uitmaakt van Group Van Der Plaetsen, ging in 2015 van start met een 20-tal regionale klanten. Na 4 jaar staat het bedrijf uit Malle ten dienste van 800 ijsblokjesklanten over heel Vlaanderen. Het wagenpark is intussen uitgebreid naar 6 wagens.

Horeca

“Ons cliënteel bestaat uit drankcentrales, horecazaken, evenementen, zomerbars en ook festivals”, zegt zaakvoerder Johan Van Der Plaetsen. “De mensen houden zich niet meer bezig met het zelf maken van ijsblokjes. Ze kiezen voor de eenvoud en vooral van de zuiverheid van ons blokje. De horeca gaat massaal af van zijn eigen ijsblokjestoestellen. Het toestel vraagt veel onderhoud en de hygiëne laat soms te wensen over in bepaalde zaken. Vanaf een bepaald aantal kilo’s afname plaatsen wij gratis een diepvriezer in de horecazaak en leveren we zakken van 5 kilo ijsblokjes waar geen mensenlijke hand het ijsblokje heeft aangeraakt.” Het gamma bestaat verder uit crushed ice en ice balls.

Intussen droomt de zaakvoerder van 1 miljoen kilo ijsblokjes per jaar. “Als we daar ooit geraken, drink ik zelf een cocktail met bijzonder veel ijs in”, lacht hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.