Nieuws Antwerpen VDP Ice Cubes Company brengt eigen roomijs op de markt

VDP Ice Cubes Company brengt eigen roomijs op de markt

VDP Ice Cubes Company brengt eigen roomijs op de markt

OOSTMALLE/RANST – VDP Ice Cubes Company uit Oostmalle, dat gespecialiseerd is in het leveren van ijsblokjes, brengt vanaf maart een eigen recept van roomijs op de markt. Daarvoor gaat het een samenwerking aan met familiaal roomijsbedrijf Haro uit Ranst.

VDP Ice Cubes Company verdeelt ijsblokjes (ice cubes), schilferijs (crushed ice) en ijsballen (ice balls) aan horeca-klanten, retail, events, drankencentrales, zomerbars, festivals, enzovoort. “We geven steeds veel aandacht aan kwaliteit en willen enkel het beste naar onze klanten brengen”, aldus zaakvoerder Johan Van Der Plaetsen. “Het speelde al een tijdje in ons hoofd om iets aan ons ‘ice-assortiment’ toe te voegen.”

Ambachtelijk roomijs

Na de ice cubes, crushed ice, gin ice balls en diepvries sangria fruit brengt VDP Ice Cubes Company nu een ambachtelijk roomijs op de markt met vers hoevemelk. Het bedrijf uit Oostmalle gaat er samenwerking voor aan met roomijsbedrijf Haro uit Ranst. “Het feit dat ze het roomijs op een ambachtelijke manier produceren met verse hoevemelk en wijzelf onze eigen receptuur mochten creëren heeft geleid naar deze product uitbreiding.”

Aangezien VDP Ice Cubes Company in Vlaanderen aan zo’n 800 klanten levert, hebben ze ineens een potentiële afzetmarkt voor hun roomijs. “We starten met drie standaardsmaken (vanille, chocolade en mokka), telkens in grootverpakking van 5 liter voor horeca en kleinere verpakking van 1 liter voor diverse andere klanten.”

VDP Ice Cubes Company, gestart in juni 2015 en onderdeel van de groep Van Der Plaetsen, heeft ondertussen een ijsblokjescliënteel opgebouwd van 250 drankencentrales, 400 horeca klanten en een 100 tal zomerbars / festivals klanten in Vlaanderen. In mei 2017 realiseerde VDP Ice Cubes Company de overname van Jan De Ijsblokkenman uit Turnhout. Eind 2020 worden nieuwe ijsblokjes-producten verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.