Nieuws Antwerpen VDS-Productions levert babbelboxen voor bezoek in woonzorgcentra

VDS-Productions levert babbelboxen voor bezoek in woonzorgcentra

VDS-Productions levert babbelboxen voor bezoek in woonzorgcentra

BRECHT/HOOGSTRATEN – Standenbouwer VDS-Productions heeft in deze periode zijn activiteiten verlegd. Het bedrijf uit Brecht heeft ondertussen al zo’n 30 zelfontworpen babbelboxen geïnstalleerd in woonzorgcentra in heel Vlaanderen. Daarmee is het voor rusthuisbewoners mogelijk om bezoek te ontvangen en toch gescheiden te blijven van mogelijk besmettingsgevaar.

Als standenbouwer is VDS-Productions afhankelijk van de eventsector en kan het ook nu nog niet normaal opstarten. Zaakvoerder Dirk Vermeiren is er de man niet naar om te blijven stilzitten en is dan begonnen met de productie van ‘babbelboxen’ voor woonzorgcentra. “Ik kreeg het idee enkele weken geleden toen de discussie even woedde over wel of niet bezoek toelaten in woonzorgcentra”, vertelt Dirk Vermeiren. “Ik heb dan een ontwerp getekend voor iets waardoor zo’n bezoek veilig kan verlopen en heb daarna een prototype gemaakt.”

Elk aan één kant van de H

Het gaat om een constructie in de vorm van de letter H, waarin aan de ene kant de rusthuisbewoner plaatsneemt en aan de andere kant het bezoek.

“Er zijn modellen voor één op één persoon, maar ook voor twee op één, bijvoorbeeld voor een koppel dat samen in het rusthuis verblijft, of een bewoner samen met een begeleider”, licht Dirk Vermeiren toe. “Er is ook een intercom systeem met microfoons en speakers. Dat kan wel handig zijn wanneer iemand niet zo goed meer hoort. Zeker met ook nog eens mondmaskers erbij, want dan ben je toch al slechter verstaanbaar. De hele box kan na elk bezoek worden ontsmet en over de microfoons gaat telkens een folie.”

Ondertussen heeft VDS al babbelboxen geplaatst in woonzorgcentra in heel Vlaanderen, van Ieper tot Rijkevorsel. De woonzorgcentra moeten de boxen niet aankopen, het gaat om een huurformule.

Mobiel

“Je voelt toch de behoefte aan mogelijkheden als deze”, weet Dirk Vermeiren. “Sommige bewoners ontvingen al wel bezoek aan het raam, maar als je verblijft op de tweede verdieping is dat natuurlijk ook niet alles. Onze babbelboxen zijn verrijdbaar, dus ze kunnen worden gebruikt tot aan de gang, of zelfs tot aan de kamerdeur.”

Ondertussen is het voor VDS nog lang niet duidelijk wanneer het bedrijf weer kan werken als vanouds. Zaakvoerder Dirk Vermeiren houdt rekening met de mogelijkheid dat dit nog lang kan duren en broedt ondertussen op nog andere plannen: “Binnenkort komt het moment dat de horeca weer mag opstarten. Maar ook daar zullen eerst nog wel richtlijnen van kracht zijn in verband met afstand bewaren. Ik ben nu aan het denken hoe ik ook daar iets voor kan uitwerken.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.