Nieuws Antwerpen VDW Bikes uit Schelle gaat LEM helmen verdelen in Benelux

VDW Bikes uit Schelle gaat LEM helmen verdelen in Benelux

©PHOTOGOMEZSPORT2021

VDW Bikes uit Schelle gaat LEM helmen verdelen in Benelux

Helmenproducent LEM is een nieuwe speler in de Benelux en geniet vooral bekendheid vanwege zijn rijke geschiedenis in de motorsport. Fietsdistributeur VDW Bikes uit Schelle zal nu de distributie van LEM in de Benelux op zich nemen.

Lavorazioni Elmi Magnani, kortweg LEM heeft roots in Italië maar weet zijn hoofdkantoor al enkele jaren in de Verenigde-Staten. Het biedt een volledig assortiment aan van race- en mountainbike-tot commuter- en zelfs kinderhelmen. In het wielrennen doet LEM een belletje rinkelen als sponsor van het Amerikaanse pro-continentale Rally Cycling team.

Voor 2022 staan er heel wat wijzigingen op til. Zo presenteert LEM maar liefst negen nieuwe modellen, waarmee het totaal aantal modellen op 15 komt te staan. LEM werkt op dit moment volop aan de uitbreiding van zijn distributienetwerk in Europa en zal vanaf het voorjaar 2022 beschikbaar bij de fietshandelaar in de Benelux.

Keith Cozzens, Global Brand Marketing Director LEM: “Met zijn eeuwenoude erfgoed, prestige en expertise in de Benelux fietsmarkt, zijn we zeer verheugd om samen te werken met VDW Bikes als LEM Helmets distributeur. VDW Bikes is voor ons de ideale partij om onze diverse reeks van producten aan de man te brengen in de specifieke Benelux fietsmarkt. Met VDW’s steun en uitgebreide marktkennis, kijken we uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking die heel wat Benelux dealers ten goede zal komen.”

Manu Heynemans, Sales Manager VDW Bikes: “De distributie van LEM was voor ons een opportuniteit gezien we al even op zoek waren naar een speler die kwaliteitsvolle helmen op de markt brengt met het NTA 8876 -speed pedelec- keurmerk. Daarnaast beschikt LEM over een gamma waarmee het in alle geledingen van de helmenmarkt een aardig woordje kan meespreken. Als kers op de taart is de prijs-kwaliteitsverhouding al helemaal geweldig. Ten slotte biedt LEM ook een mooie synergie met ons fietsgamma, van Felt Bicycles over EBM en Frappé tot Bike Fun Kids. We kijken uit naar een langdurige samenwerking waarin we samen kunnen groeien.”

VDW Bikes maakt sinds 2020 deel uit van de Beerens Groep en is ontstaan uit Van Der Wal, een groothandel met meer dan eeuw ervaring in fietsdistributie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.