Nieuws Veiliger en efficiënter intern transport dankzij digitalisering

Veiliger en efficiënter intern transport dankzij digitalisering

Veiliger en efficiënter intern transport dankzij digitalisering

Een heftruck die zelf aangeeft wanneer hij op controle moet en/of mogelijke gevaren detecteert. Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die digitalisering met zich meebrengt. Met de lancering van de revolutionaire 1202 reeks beschikt Linde over de eerste heftrucks die standaard volledig geconnecteerd zijn dankzij het connect:cloud programma.

Linde wil een pioniersrol op zich nemen en zet 100% in op de digitalisering van haar assortiment. “De 1202 heftrucks van Linde kunnen volledig geconnecteerd worden met de cloud, mits akkoord van de klant natuurlijk”, klinkt het bij Motrac, exclusief importeur en verdeler van deze vorkliften in België. “Dit stelt hen in staat om als het ware met ons te communiceren, zo kunnen bijvoorbeeld software updates vanop afstand worden uitgevoerd.”

Proactief handelen

Het grote voordeel voor bedrijven is niet alleen dat dit kostenbesparend is, maar ook dat Motrac proactief kan handelen om het aantal technische storingen te reduceren. “Van elk toestel dat geconnecteerd wordt met de Linde cloud, kunnen wij een digital twin maken. Die houdt van elke heftruck bij welke configuratie hij heeft en over welke opties hij beschikt. Bij een defect kunnen wij vanop afstand vaststellen wat het probleem is, waardoor onze technieker meteen kan starten met het oplossen van het euvel.”

Veiliger dankzij digitalisering

Een andere optie is het Connect Fleet Management System. Met dit systeem wordt het traditionele contactslot vervangen door een code of badge. Hierdoor is er meer controle over wie met de heftruck rijdt en kunnen ongelukken vermeden worden.

“De badge geeft bijvoorbeeld aan of een chauffeur een rijbewijs heeft of niet en dus al dan niet gemachtigd is om met het toestel te rijden”, klinkt het bij Motrac.

Dankzij het Safety Guard Systeem en de Interactive Warning Vest kan dan weer informatie uitgewisseld worden tussen trucks onderling of tussen trucks en personen door middel van sensoren. Zo kunnen er speed zones geïntroduceerd worden waarbij de heftruck automatisch vertraagt in cruciale gebieden. Bovendien kunnen heftruckchauffeurs ook een waarschuwing krijgen wanneer een botsing dreigt met de infrastructuur. De meest in het oog springende applicatie is misschien wel die waarbij chauffeurs een melding krijgen als een botsing dreigt tussen heftrucks onderling of tussen een heftruck en een omstaander. Beide partijen krijgen dan meteen een visuele en auditieve melding als waarschuwing, en voetgangers eveneens een trilsignaal.

“Linde gaat resoluut voor nul ongevallen op de werkvloer”, besluit Motrac.

Motrac biedt een totaaloplossing aan voor intern transport en industriële reiniging dankzij de A-merken Linde en Tennant.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.