Nieuws Antwerpen Veiling van foto’s ‘Haven gans anders’ brengt 4.200 euro op.

Veiling van foto’s ‘Haven gans anders’ brengt 4.200 euro op.

Veiling van foto’s ‘Haven gans anders’ brengt 4.200 euro op.

In het MAS Havenpaviljoen werden de 23 unieke luchtfoto’s uit het één-programma Copy Beest geveild voor het goede doel. De opbrengst klokte af op 4.200 euro. Dat geld wordt geschonken aan twee vogel- en dierenopvangcentra die ook actief zijn in de haven. Vertegenwoordigers van beide centra waren aanwezig op de veiling en waren erg tevreden over de opbrengst.

Denise De Nijs van het vogelopvangcentrum uit Kieldrecht zegt dat het geld zal worden gebruikt om een vliegren te maken voor gerevalideerde roofvogels. In Brasschaat zal het geld gaan naar de aankoop van een kunstmoeder om nestjongen groot te brengen, vertelde Lucas Bergmans van VOC Brasschaat-Kapellen.

Havenschepen Marc Van Peel hanteerde zelf even de veilinghamer. “De haven wordt vooral geassocieerd met containers en industrie, maar ze heeft ook groene kanten” zegt Van Peel. “Deze foto’s brengen dat minder gekende karakter van de haven uitstekend in beeld.” Hij kocht drie foto’s aan tijdens de veiling. “Ze zullen een mooi plaatsje krijgen in het Havenhuis”, beloofde hij. Antwerps schepen voor Leefmilieu en Dierenwelzijn Nabila Ait Daoud nam op haar beurt één van de 23 foto’s mee naar huis.

De havenbedrijven Total, Evonik, Covestro en Oiltanking kochten eveneens enkele foto’s aan voor het goede doel. In ruil kregen ze een unieke luchtfoto van hun site, voorzien van een handtekening van Copy Beest-presentator Dieter Coppens die aanwezig was op de veilingavond. Ook enkele particulieren kochten een luchtfoto uit de “Haven gans anders” reeks.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.