Nieuws Antwerpen Veilinghuis Moyersoen verkoopt echt alles

Veilinghuis Moyersoen verkoopt echt alles

Veilinghuis Moyersoen verkoopt echt alles

nancyOok zo’n 140 auto’s van de failliete Brusselse autodealer Cegeac stonden op de veilingsite van het online veilinghuis Moyersoen. Waarmee het bedrijf uit Aartselaar zijn sterke marktpositie aangeeft. “Wij verkopen vandaag echt alles”, zegt marketing manager Yves Den Doelder. “Wij hebben onlangs zelfs een complete chemische fabriek verkocht.”

Inboedels, bedrijfsassets of overstocks worden al lang niet meer afgehamerd in een stoffig zaaltje. Veilinghuizen zijn vandaag actieve online bedrijven geworden die hun waren verkopen via het internet. Waardoor niet langer alleen maar wat lokaal geïnteresseerden een bod doen op de machines, de kantoormeubelen of de computers. Vandaag scrollen duizenden mensen doorheen de website van Moyersoen waarbij er elke maand liefst 2,8 miljoen mails verstuurd worden naar geïnteresseerde kopers.

“Het gaat vandaag effectief razendsnel vooruit,” geeft Yves Den Doelder aan. “Dat heeft uiteraard voor een stuk te maken met de gevolgen van de crisis. Wij ruimen nogal wat faillissementen op. Maar de ondernemingen maken steeds meer gebruik van de gelegenheid om hun stocks, overstocks of assets te veilen via een veilinghuis. Die worden op een gestructureerde en transparante manier verkocht aan marktconforme prijzen. Veilen kan op die manier een hoofdstuk van het financieel beleid in de firma worden.”

Moyersoen bestaat dit jaar 20 jaar. Het bedrijf van gedelegeerd bestuurder Christophe Moyersoen zit al die jaren in een ononderbroken expansie. De omzet werd in 2013 liefst verdubbeld. Voor dit jaar wordt opnieuw een groeicijfer van 60% verdisconteerd. Die groei is zo indrukwekkend sterk dat in 2013 verhuisd diende te worden van Wilrijk naar Aartselaar. De opslagcapaciteit van het bedrijf kon op die manier verhoogd worden van 3500 vierkante meter tot 20.000 vierkante meter. “Maar onze magazijnen zitten vandaag al opnieuw vol,” zegt Yves Den Doelder. “In die mate dat wij opnieuw moeten uitkijken naar bijkomende opslagruimte. Hopelijk kan het ook hier in Aartselaar.”

Bij Moyersoen werken vandaag zo’n 30 mensen. Ze veilen zowel inventarissen, nalatenschappen, pandverzilveringen, vereffeningen, liquidaties, gerechtelijke verkopingen, overnames, taxaties, immobiliën als onderhandse verkopen, stopzettingen en herstructureringen.

Foto:Christophe Moyersoen en Nancy Eyckmans kregen verleden jaar voor Moyersoen tijdens de Nacht van de KMO de trofee voor het meest belovende bedrijf van het jaar.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.