Nieuws Antwerpen Velocitas begeleidt groeibedrijven op uitgetekend traject

Velocitas begeleidt groeibedrijven op uitgetekend traject

Velocitas begeleidt groeibedrijven op uitgetekend traject

velocitasHet adviesbedrijf Velocitas heeft een nieuwe vestiging geopend in Gent. Daarmee zet de onderneming uit Wilrijk haar snelle opgang onverminderd verder. Velocitas is hooguit zeven jaar oud en werkt ondertussen al met zo’n 40 mensen. “Wij hebben ook al kantoren in Louvain-la-Neuve, in het Nederlandse Bussum en in het Luxemburgse Bertrange”, zegt vennoot Tom Dekkers.

Velocitas heeft zich in al die jaren sterk gepositioneerd met “een holistische aanpak in het marktonderzoek.” Die holistische aanpak garandeert ons een totaalbeeld in vogelperspectief op de groeiproblemen van een onderneming. “Heel eigen aan ons bedrijf is dan wél dat wij het niet bij onze theoretische adviezen houden en de klant alleen laten op zijn verder groeitraject”, zegt Tom Dekkers. “Wij werken de voorgestelde adviezen desnoods ook concreet uit en begeleiden de klanten in de onderscheiden segmenten waar wij lijnen uitgezet hebben. In de verdere commercialisering van het bedrijf, de hr-wijzigingen, de verkoop, de contractuele vastlegging van nieuwe ontwikkelingen enz.”

Die holistische aanpak zit helemaal ingebakken in de cultuur van Velocitas. Dat heeft voor een stuk te maken met de eigen opleidingsmodus die het bedrijf de jong aangetreden personeelsleden aanbiedt. Velocitas wil het meemaken hoe elk nieuw personeelslid binnen de onderneming in feite zijn eigen droom waar maakt. Dat traject is helemaal uitgetekend. In die mate dat iemand als Wouter Torfs van Schoenen Torfs bv. graag in de adviesraad van het bedrijf stapte. Wouter Torfs is niet helemaal toevallig bekend voor zijn heel eigen aanpak van het personeelsbeleid in zijn onderneming. De medewerkers van Schoenen Torfs staan er daarom bekend voor dat zij “heel graag bij hun bedrijf werken.”

2014 wordt een jaar van consolidatie, meent Tom Dekkers. “Het komt erop aan alle nieuwe verworvenheden in het bedrijf vast te leggen. In 2015 kunnen we verder de internationele expansie uit tekenen. Wij viseren oa. de Duitse markt. We moeten in dit opzicht een aantal van onze grote klanten volgen.”

Velocitas tekende in 20123 voor een omzet van zo’n 2,5 miljoen euro. Het bedrijf wordt aangestuurd door de vier vennoten Ben Poelmans, Barbara Gorré, Erwin Metdepenninghen en Tom Dekkers.

Het Bolwerk

Het initiatief co-working van Het Bolwerk in Edegem kreeg de volle steun mee van Velocitas. Ben Poelmans van het bedrijf en Bart Scheenaerts van Het Bolwerk en Ascens kennen elkaar vanop school. “Omdat wij als onderneming traditioneel start-ups willen steunen hebben wij ons effectief ook geëngageerd voor Het Bolwerk”, zegt Tom Dekkers. “Elke maand roepen wij al onze werknemers op een vrijdagavond samen voor een come together. Daar hebben wij in Wilrijk de ruimte niet voor. Vandaar dat wij gekozen hebben voor het Fort 5 waar wij makkelijk met iedereen kunnen vergaderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer