Nieuws Antwerpen Velocitas, het bedrijf zonder bazen

Velocitas, het bedrijf zonder bazen

Velocitas, het bedrijf zonder bazen

velocitasHet adviesbedrijf Velocitas is in alle opzichten een vreemde eend in de bijt. Het consultancybedrijf uit Wilrijk doet het met een “holistische aanpak.” “Het gaat ons om een totaalbeeld in vogelperspectief op de groeiproblemen van een onderneming”, zegt mede-vennoot Tom Dekkers. Velocitas is hooguit zeven jaar oud en werkt ondertussen al met zo’n 50 mensen. “Wij hebben ook al kantoren in Gent en Louvain-la-Neuve, in het Nederlandse Bussum en in het Luxemburgse Bertrange”, zegt vennoot Tom Dekkers.

Heel eigen aan het bedrijf is dan wél dat de consultants het niet bij theoretische adviezen houden en de klant alleen laten op zijn verder groeitraject. “Wij werken de voorgestelde adviezen desnoods ook concreet uit en begeleiden de klanten in de onderscheiden segmenten waar wij lijnen uitgezet hebben. In de verdere commercialisering van het bedrijf, de hr-wijzigingen, de verkoop, de contractuele vastlegging van nieuwe ontwikkelingen enz,” zegt Tom Dekkers.

Die holistische aanpak zit helemaal ingebakken in de cultuur van Velocitas. Dat heeft voor een stuk te maken met de eigen opleidingsmodus die het bedrijf de jong aangetreden personeelsleden aanbiedt. Velocitas wil het meemaken hoe elk nieuw personeelslid binnen de onderneming in feite zijn eigen droom waar maakt. Dat traject is helemaal uitgetekend.

Het bedrijf wordt aangestuurd door de vier vennoten Ben Poelmans, Barbara Gorré, Erwin Metdepenninghen en Tom Dekkers.

Ben Vanparys is sinds enkele weken aan het werk bij Velocitas en is in de wolken over zijn bedrijf “zonder bazen.” In die mate dat hij de filosofie van zijn bedrijf sterker wil uitdragen. “Een bedrijf waar elk individu zijn dromen kan waarmaken, er geen ‘bazen’ zijn en je zelf kan beslissen wanneer je klaar bent voor een volgende promotie. Voor veel bedrijven klinkt dit als een utopie, maar toch is het de dagdagelijkse realiteit voor de medewerkers van Velocitas,” zegt hij.

Dat Velocitas een atypisch consultancybedrijf is, wordt al snel duidelijk bij het allereerste sollicitatiegesprek, waar één van de eerste vragen is “Wat is je droom? Wat is je passie? En hoe zie je die waar te maken binnen Velocitas?” Iedereen bij Velocitas wordt heel zijn loopbaan continu gechallenged met deze droomvraag, maar je krijgt daarbij ook de ruimte en tijd om deze droom uit te werken en te realiseren. Deze manier van werken, trekt niet alleen veel jong talent aan – binnen Velocitas ook gekend als young potentials – maar laat ook toe dat de organisatie organisch groeit, in lijn met de persoonlijke ontwikkeling en passie van haar medewerkers.

“Ondernemerschap en autonomie zitten ingebakken in het DNA van alle Velocitas’ers,” zegt Ben Vanparys. “Maar toch besliste het bedrijf nog een stap verder te gaan. Geïnspireerd door boeken zoals Reinventing Organisations (Frederic Laloux), Good to Great (Jim Collins), en vele anderen, alsook dankzij de waardevolle input van Raad van Advies onder voorzitter Wouter Torfs, integreerden ze tijdens de afgelopen maanden the teal organisation in hun werking. Hiermee zijn ze niet zo maar ondernemend, maar stimuleren ze de medewerkers en teams om volledig self managing te werken, en dit op alle vlakken: van strategie tot profit en loss, van rekrutering tot het aantrekken van nieuwe klanten. Zelfs het eigen loon bepalen is binnen Velocitas’ interpretatie van teal werken niet ondenkbaar. Elk teamlid neemt eindcommitment op een onderdeel van de teamwerking  zodat er voor elk topic nog steeds een aanspreekpunt te vinden is. Een advisory board wordt tenslotte enkel ingeschakeld bij complexere vraagstukken, om zo een objectief klankbord te vormen voor elkaar.”

In de nieuwe vestiging in Gent, waar het jongste team zich aan het ontplooien is, vertaalt deze evolutie zich reeds heel concreet. Ze hebben hun strategie zo opgezet dat er tijd vrijkomt om een start-up project uit de grond te stampen: een matchinginstituut tussen bedrijven en werkzoekenden op basis van cultuur en waarden. Zo willen ze het huidige HR landschap aanpassen aan de noden van de 21’ste eeuw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.