Nieuws Antwerpen Venezolaans contract voor Orfit Industries

Venezolaans contract voor Orfit Industries

Venezolaans contract voor Orfit Industries

maskerVenezuela heeft bij Orfit een belangrijke bestelling geplaatst van 2,7 miljoen dollar. Orfit verbindt zich ertoe in de komende maanden aan achttien Venezolaanse  radiotherapiecentra in de publieke sector hoogwaardige immobilisatie-apparatuur te leveren. De bestelling is een onderdeel van een samenwerkingsakkoord tussen Venezuela en Argentinië voor de modernisering van de aanwezige technologie en het onderhoud van de installatie van deze centra voor radiotherapie (RT) die in het kader van dit akkoord in 2006 waren opgestart.

Volgens de afspraak bezorgt Orfit Industries aan deze RT-centra zijn specifieke All-In-One oplossing, dit wil zeggen complete immobilisatiesystemen, met inbegrip van zijn thermoplastische maskers.

De overeenkomst is het resultaat van langdurig overleg op het hoogste niveau.  Het contract met Orfit maakt deel uit van een ambitieus Venezolaans investeringsprogramma van 117 miljoen dollar voor de bouw en volledige uitrusting van een aantal nieuwe radiotherapiecentra en de modernisering van bestaande maar verouderde centra.  Het project wijst uit dat de overheid  radiotherapie wil ter beschikking stellen van een ruim publiek en niet enkel aan wie zich een behandeling kan veroorloven in dure privéziekenhuizen.  Radiotherapie geldt daarbij ook als een zeer kostenefficiënte behandeling tegen kanker, zelfs in combinatie met andere therapieën.

Orfit uit Wijnegem is vandaag wereldwijd bekend voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van thermoplastische uitrusting voor de immobilisatie van patiënten die radiotherapie ondergaan. De immobilisatiemaskers en alle toebehoren beperken de bewegingen van de patiënt tot het strikte minimum.  Dit komt zowel de efficiëntie van de behandeling ten goede als het comfort van de patiënt.
Orfit versterkt hiermee ook zijn aanwezigheid op de Latijns-Amerikaanse markt. In het recente verleden werden al dergelijke contracten gesloten met Cuba, Mexico en Brazilië. De CEO van Orfit, Steven Cuypers is erg tevreden met de bereikte overeenkomst: “dit nieuw contract sterkt me opnieuw in mijn overtuiging dat dynamische KMO’s met producten van topklasse in hun branche de wereldtop kunnen bereiken.”

Orfit Industries is als familiebedrijf marktleider in de ontwikkeling en productie van medische hulpmiddelen in de vorm van gemakkelijk smeltbare thermoplastics, en van hardware en toebehoren voor de immobilisatie en positionering van patiënten bij de behandeling van kanker met radiotherapie. Orfit produceert ook thermoplastische spalkmaterialen voor fysieke revalidatie en materialen voor prothesen ten behoeve van patiënten die een amputatie ondergaan hebben. Het bedrijf telt tegenwoordig tachtig medewerkers. Het investeert tot 15% van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling.  Orfit Industries heeft dochterondernemingen in de USA en Hong Kong, en verkoopkantoren in  Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.