Nieuws Antwerpen Verbeeck Packaging Group wordt Zweeds

Verbeeck Packaging Group wordt Zweeds

Verbeeck Packaging Group wordt Zweeds

verbeeckDe Verbeeck Packaging Group is verkocht aan de Zweedse groep Indutrade. Het Wilrijkse verpakkingsbedrijf gaat binnen de Zweedse groep samenwerken met het Nederlandse bedrijf Aluglas Verenigde Bedrijven.

Marc, Erik en Beatrijs Verbeeck hebben het verpakkingsbedrijf van hun vader verscheidene jaren aangestuurd op een volgehouden groeistrategie. Na al die tijd leek het hen evenwel het moment om op lange termijn te gaan denken en de toekomst uit te tekenen. Ze schakelden daartoe het adviesbureau SDM-Valorum in dat verscheidene scenario’s voor het bedrijf uitwerkte.

De tegenstelling tussen autonome groeiplannen en de integratie van het bedrijf binnen een grote groep werd finaal beslecht in functie van een overname. “Het Zweedse Indutrade diende zich daarbij aan als een perfecte match”, zegt Jo Goossens van SDM-Valorum. “Indutrade is als groep in grote mate toegespitst op toeleveringsacdtiviteiten tot de industrie. Daar past een verpakkingsbedrijf perfect in. Indutrade is tevens actief in de industriële handel en in de business-to-business. Het concern tekent voor een omzet van pakweg 1 miljard euro.”

De Verbeeck Packaging Group heeft zich vooral gepositioneerd als een verpakkingsspecialist voor de cosmeticasector, de farma en de voeding. Het bedrijf draait vandaag uitstekend en realiseerde dit jaar met zijn 10 werknemers een omzet van zowat 5 miljoen euro.

Marc, Erik en Beatrijs Verbeeck blijven ook binnen de nieuwe constellatie werken bij hun bedrijf. Ze kunnen hun perspectieven dan wél openbreken tot de hele Benelux-markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.