Nieuws Antwerpen Verdeler elektrisch materiaal Eltra overgenomen door Heylen Group

Verdeler elektrisch materiaal Eltra overgenomen door Heylen Group

Verdeler elektrisch materiaal Eltra overgenomen door Heylen Group

TEMSE/HERENTALS – De industriële investeringsholding Heylen Group bouwt zijn imperium verder uit. De Herentalse holding zal de verdeler van elektrisch materiaal Eltra uit Temse overnemen van Sonepar Belgium. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.

“Home Improvement is nog steeds stijgend”, weet Dirk Baum, sinds 1996 ceo van Eltra. “Deze trend proberen we te stimuleren en die wordt ook opgepikt door onze klanten. Productgamma’s worden uitgebreid en nieuwe klanten zoals pure players en andere opkomende retailkanalen dienen zich steeds meer aan bij Eltra.”

Sinds de oprichting van Eltra in 1954, groeide de onderneming uit tot de referentie binnen de sector die dagelijks levert aan meer dan 1.000 doe-het-zelf retailers in België en Nederland. Eltra fungeert als brand ambassador voor merken als Niko, Legrand, Ledvance en Duracell. Dat doet het op vlak van aankopen, verkoop- en marketingondersteuning, logistiek en optimaal voorraadbeheer. Daarnaast heeft het ook enkele eigen merken als Profile en Prolight, en zelfs een reeks private label producten voor een beperkt aantal klanten.

Sinds 1995 bestaat Eltra binnen de structuur van Sonepar België. Sonepar is wereldwijd marktleider in de distributie van elektrisch materiaal en aanverwante diensten aan professionelen. Binnen Sonepar kon Eltra haar marktpositie nog versterken en werd het marktleider in België en Nederland. Heylen Group: “Als nieuwe eigenaar zullen we samen met Dirk als partner-aandeelhouder die duurzame groei verder zetten. Met de gepaste ondersteuning zullen we ervoor zorgen dat Eltra haar vleugels verder kan uitslaan, ook buiten de vertrouwde omgeving van Sonepar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.