Nieuws Antwerpen Verhaert investeert in AI gestuurde robots voor neurochirurgie

Verhaert investeert in AI gestuurde robots voor neurochirurgie

Verhaert investeert in AI gestuurde robots voor neurochirurgie

KRUIBEKE – De integrale dienstverlener in productontwikkeling Verhaert heeft een onderzoekssubsidie gekregen van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Dankzij deze financiële steun ontwikkelt het bedrijf uit Kruibeke state-of-the-art artificiële intelligentie (AI) gestuurde robottechnologie.

Verhaert lanceert een nieuw technologieplatform, waardoor Vlaamse ondernemingen versneld AI gestuurde robotsystemen kunnen ontwikkelen. Zo helpt Verhaert bedrijven op een kostenefficiënte manier state-of-the-art technologieën in te zetten voor nieuwe producten en diensten.

AI gestuurde robots voor neurochirurgie

De focus is in eerste instantie gericht op de ontwikkeling van een demonstrator voor neurochirurgische ingrepen. De AI gestuurde robot gebruikt MRI en CT beelden om de precisie van de robot te verhogen tot < 1mm. Dit is noodzakelijk om robotchirurgie mogelijk te maken voor ingrepen die met de huidige technologie nog niet kunnen worden uitgevoerd.

De nieuwe technologie is trouwens breed inzetbaar in andere medische sectoren zoals oogchirurgie, gynaecologie en orthopedie. AI gestuurde robotsystemen hebben een breed toepassingsgebied, waardoor ze ook ver buiten de medische sector hun intrede zullen doen.

Expertise in AI en robotica uitbouwen

Verhaert wil zijn positie als vooruitstrevend innovatiebedrijf versterken en een belangrijke rol spelen in de sterk groeiende markt van robots. “We zijn erg verheugd hiervoor steun te ontvangen van VLAIO”, bevestigt Ann Van Mele, Sales Coördinator Smart Medical & Health. “We kijken ernaar uit om onze expertise in AI en robotica verder uit te bouwen en medische bedrijven te helpen om robottechnologie toe te passen in baanbrekende producten of diensten.”

Ook Laurent Houtsaeger, Technisch Coördinator, is enthousiast: “We willen onszelf positioneren als eerste aanspreekpunt om bedrijven te ondersteunen in de ontwikkeling van AI gestuurde robotsystemen.”

Verhaert’s Innovation Day, een jaarlijks congres over product- en bedrijfsinnovatie, vindt plaats op 18 oktober.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.