Nieuws Antwerpen Verhuist De Persgroep naar Antwerpen?

Verhuist De Persgroep naar Antwerpen?

Verhuist De Persgroep naar Antwerpen?

De-Persgroep-NVHet mediaconcern ‘De Persgroep’, uitgever van o.m. Het Laatste Nieuws en De Morgen, en mede-eigenaar van ‘Medialaan’ overweegt een verhuis van de redactielokalen en de administratie naar Antwerpen. Het bericht werd eind vorige week door De Tijd de wereld ingestuurd.  De Persgroep is op dit ogenblik gevestigd in Kobbegem bij Brussel. Het bedrijf heeft zijn oog laten vallen op een terrein aan het Kievitplein, aan de achterkant van het Centraal Station van Antwerpen. De gebouwen in Kobbegem worden te klein, en zijn aan renovatie toe. Bovendien wordt de locatie in Kobbegem problematisch wegens de slechte bereikbaarheid, het gebrek aan openbaar vervoer en de sterke groei van de samenwerking met de Nederlandse poot van De Persgroep. Die geeft o.m. de landelijke kranten De Volkskrant, Trouw en Het Parool uit. De drukkerij van de groep verhuist sowieso niet mee. Die bevindt zich nu al in Lokeren. ‘De Persgroep’ is het grootste mediabedrijf van het land. Er werken 800 mensen.

Het terrein aan het Kievitplein is uiteraard prima te bereiken met het openbaar vervoer en via de Plantijn Moretuslei is er een snelle verbinding met de Antwerpse ring. Het terrein wordt te koop aangeboden door AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten. Het is 16.500 m2 groot en is bestemd voor gemengde ontwikkeling, met naast kantoren ook woningen en parkeerplaatsen. Vespa wil het terrein niet aan de meestbiedende verkopen, maar wel aan de kandidaat die het best beantwoordt aan de doelstellingen qua architectuur, stedenbouwkundige inplanting, tewerkstelling, enz. Geïnteresseerden kunnen hun dossier nog indienen tot 28 oktober en dan zal een jury de meest geschikte kandidaat uitkiezen. Vespa vraagt een vast bedrag van 5.350.000 euro. “Dat bedrag is marktconform en vastgesteld door schatters’ zegt Yrsa Vermaut van Vespa. “Er wordt dus niet verkocht aan de meestbiedende”.

Er zijn dus twee partijen in het spel: enerzijds moet De Persgroep nog beslissen of ze voor het project Kievit gaat, anderzijds moet in dat geval de kandidatuur nog gunstig worden beoordeeld door de jury van Vespa. Wordt dus vervolgd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.