Nieuws Antwerpen Veritas gaat Duits

Veritas gaat Duits

Veritas gaat Duits

veritasjeMorgen  opent Veritas zijn eerste winkel in Duitsland. Daarmee wordt een internationaal offensief op gang getrokken. Veritas heeft als distributeur van textielwaren en accessoires een heel sterk netwerk uitgebouwd in België. Dat zit nagenoeg vol. Nu gaat het resoluut de grens over. In de komende weken worden nog twee tot drie Duitse winkels geopend.

De eerste Duitse winkel van de Antwerpse keten komt is uitgebouwd in het retailpark Ruhr Park Bochum in Noordrijn-Westfalen. De eerste Duitse vestiging is 350 m² groot, meer dan een gemiddelde Belgische vestiging van de keten. In Duitsland pakt Veritas dan ook uit met een geheel nieuw winkelconcept, waarbij andere accenten worden gelegd voor de lokale markt en ook rekening wordt gehouden met het feit dat de formule voor de Duitsers nog onbekend is.

Veritas heeft een uniek concept. Om de nieuwe klanten dat te leren kennen, hebben we geopteerd voor duidelijke communicatie en meer ruimte. De winkel zal huiselijker aanvoelen, met meer hout, en echt een belevingsconcept hebben. Dagelijks zal er wel een demo of workshop zijn en twee maal per week is er het ‘café’, waarbij iedereen de naaimachines in de winkel mag komen gebruiken”, zegt CEO Ine Verhaert.

On de Duitse winkels wil Veritas meer het accent leggen op het creatieve. “Ons creatieve aanbod hebben we uitgebreid en ook aangepast aan de markt, bijvoorbeeld door een typische soort breinaalden toe te voegen. Ook de prijzen hebben we aangepast aan de markt. Het assortiment is ook meer gemixt: we leggen zo de crea-producten naast de accessoires, om de link tussen de twee echt duidelijk te maken.”

Veritas wil in de Duitse deelstaat twee tot vier testwinkels openen gedurende een testperiode van minstens vier seizoenen. Als de evaluatie positief is, gaat de keten over tot een uitrol in de hele staat, aan een rato van acht tot tien winkels per jaar. Een en ander past in het concept van de externe investeerder Indufin, die in maart is ingestapt in het ondernemingskapitaal om een verdere groei mogelijk te maken.

Veritas heeft zich niettemin voorgehouden om steeds binnen een straal van 350 km van de hoofdzetel in Kontich en het distributiecenter in Tisselt te blijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.