Nieuws Antwerpen Veritas groeigazelle van Antwerpen

Veritas groeigazelle van Antwerpen

Veritas groeigazelle van Antwerpen

veritasDe retailer Veritas uit Kontich is door het economisch tijdschrift Trends uitgeroepen tot de groeigazelle van de provincie Antwerpen. Trends zoekt elk jaar op basis van verscheidene parameters uit welke onderneming de sterkste economische dynamiek vertoont. Veritas tekent voor de categorie grote bedrijven. In de categorie middelgrote bedrijven gaat de titel naar Genae Associates uit Antwerpen dat klinische studies begeleidt. Mako, eveneens uit Antwerpen leidt als constructeur van metalen rekken in de categorie kleine ondernemingen.

De jaarlijkse aanduiding van de groeigazellen door het weekblad Trends is zoveel als een echte traditie geworden. Trends analyseert op die manier de groeidynamiek van de Vlaamse en de Brusselse economie. De provinciale winnaars worden naderhand bijeengebracht voor de zoektocht naar de nationale winnaars. Volgende week volgt de bekendmaking.

Bij de aanduiding van de groeigazellen worden verscheidene criteria gebruikt: uit de bekende Trends 100.000 worden de groei van de omzetcijfers, het personeelsbestand en de kasstroom gedistilleerd. De cijfers van 2012 worden in dit opzicht vergeleken met die van 2008. Het bedrijf moet dan wél minstens vijf jaar oud zijn en in 2012 minimum 20 werknemers op de payroll hebben. De groei van het personeelsbestand, de kasstroom en de omzet worden zowel in absolute als in procentuele cijfers berekend. Die worden opgeteld. Hoe kleiner de totaalscore, hoe hoger de rangschikking. Nog iets: de onderneming moet operationeel onafhankelijk zijn. Een dochter van een buitenlandse groep komt dus niet in aanmerking.

Veritas heeft het voor de provincie Antwerpen gehaald in de categorie grote ondernemingen. Dit zijn bedrijven met een omzet van minstens 10 miljoen euro in 2008. Veritas is een van de oudste retailers van het land die tijdens de afgelopen jaren een spectaculaire ontwikkeling doormaakte. “Met dank aan een reorganisatie, een nieuwe strategie en een heropleving van de doe-het-zelf-naaimarkt. Veritas realiseerde in dit opzicht een omzet van 113 miljoen euro. Een grote brand in het hoofdkantoor en in het magazijn heeft de expansie niet afgeremd. Het bedrijf investeerde meteen 5 miljoen euro in een nieuwe hoofdzetel in Kontich en in een nieuw opslagmagazijn in Willebroek. Het bedrijf wordt vandaag geleid door Ine Verhaert.

Genae Associates werd bekroond als de gazelle van de middelgrote bedrijven. Het bedrijf wordt aangestuurd door het echtpaar Bart Segers-Aly Talen en heeft zich toegespitst op klinisch onderzoek naar vooral nieuwe medische instrumenten. Het bedrijf draaide verleden jaar op een omzet van 7,8 miljoen euro en stelt 52 mensen tewerk. De middelgrote bedrijven worden gesitueerd in de range van 10 tot 1 miljoen euro.

Mako heeft een showroom in de Antwerpse Kielwijk en is de Vlaamse partner van het bedrijf Cornix. Er worden metalen rekken op maat gebouwd voor de industrie, de groothandel en de archiefwereld. De sector zit weliswaar in moeilijkheden maar dankzij gerichte overnames kon Mako toch sterk presteren. Het bedrijf wordt aangestuurd door Jean-Claude Depuydt en Jean Lega. Mako won de aanduiding als gazelle van de kleine ondernemingen met een omzet van minder dan 1 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.