Nieuws Antwerpen Veritas krijgt nieuwe aandeelhouders

Veritas krijgt nieuwe aandeelhouders

Veritas krijgt nieuwe aandeelhouders

zwaarDe winkelketen Veritas uit Kontich komt in handen van de Luxemburgse investeringsmaatschappij Indufin. Het naai- en modebedrijf stond in het snel bewegend Europees distributielandschap voor structurele uitdagingen. De familiale aandeelhouders bleken die niet langer aan te kunnen. Indufin neemt 60% van het kapitaal over, bepaalde familiale aandeelhouders blijven 30% in handen houden en het management controleert 10%.

Veritas is een heus Antwerps icoon. De distributeur van knopen, linten en naalden werd opgezet in 1892 en is sindsdien uitgegroeid tot een gerespecteerde keten met vandaag 124 vestigingen. Veritas slaagde er telkens in om zich aan te passen aan de snelle marktontwikkelingen.

Vandaag is het de vraag of het bedrijf ook de digitale markten en Europa aankan. Sommige familiale aandeelhouders hadden daar kennelijk twijfels bij en zagen dat niet langer zitten. Veritas was tot voor kort een coöperatie van zeven families en 31 individuele aandeelhouders. Een en ander was zeker niet vanzelfsprekend. De ombouw van de groep tot een holding (Verihold), werkmaatschappij Veriac en de exploitatiemaatschappij Veritas bood openingen. Daar maakten enkele familiale aandeelhouders alvast gebruik van.

Indufin biedt Veritas de kans om de Europese uitdagingen en de toekomst van de digitale markten aan te kunnen. Het is de bedoeling om het netwerk aan winkels verder uit te breiden in de onmiddellijke buurlanden, de Euregio. Vooral Duitsland lijkt daarbij een aantrekkelijk gegeven.

Veritas wordt vandaan aangestuurd door voorzitter Marc Peeters en gedelegeerd bestuurder Ine Verhaert. Frans Schotte, Luc Vandewalle en André Duval maken als onafhankelijke bestuurders deel uit van de raad van bestuur.

Indufin is de investeringsmaatschappij van de familie Van Waeyenberge en de holding Luximpart.

Veritas tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 115 miljoen euro en stelt 800 mensen tewerk. Het bedrijf exploiteert een opslagmagazijn in Tisselt.

Foto: Voorzitter Marc Peeters en gedelegeerd bestuurder Ine Verhaert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.