Nieuws Antwerpen Verkeersellende A12 nog niet voorbij

Verkeersellende A12 nog niet voorbij

Verkeersellende A12 nog niet voorbij

AARTSELAAR – Op maandag 3 juni start Aquafin met rioleringswerken op de Boomsesteenweg – Antwerpsesteenweg (N177) in Aartselaar, de parallelweg van de A12 richting Antwerpen. Die zullen duren tot de zomer van 2020. Er wordt heel wat verkeershinder verwacht.

Aquafin legt op de N117 tussen de Leugstraat en de Struisbeek een gescheiden rioleringsstelsel aan, een grote verzamelriool voor regenwater. De aannemer begint op 3 juni de werfsignalisatie te plaatsen voor de fase van aan de Struisbeek tot voor het kruispunt met de Kontichsesteenweg (fase 1) en voor de fase van net na het kruispunt met de Kontichsesteenweg tot net voor het kruispunt met de Guido Gezellestraat (fase 3). Vanaf 4 juni wordt het eerste asfalt opengebroken.

Projectmanager Ward Scholiers van Aquafin: “Het kruispunt met de Kontichsesteenweg zelf blijft nog open tot eind juni. Om de onvermijdbare verkeershinder te beperken, zal dit kruispunt enkel tijdens de zomervakantie worden opgebroken.”

Grote verkeershinder

De werken impliceren dat vanaf 3 juni enkel de linkse rijstrook van de N177 richting Antwerpen nog open is. Niet voor doorgaand verkeer, wel voor bestemmingsverkeer en bussen van De Lijn. Handelaars en bedrijven blijven dus wel toegankelijk. Ook voor lokale fietsers en voetgangers wordt een doorgang voorzien. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid en zal gebruik moeten maken van de A12.

“We trachten de hinder te beperken. Daarom hebben we de voorbereidende werken die op 17 mei gestart zijn, ’s nachts uitgevoerd. Nu de eigenlijke rioleringswerken beginnen, werken twee aannemers tegelijk op verschillende plaatsen. Die aannemers zullen ook langere werkdagen hanteren en werken bovendien door op zaterdagen en tijdens het bouwverlof.”

Op de website van Aquafin kan iedereen de werken opvolgen. Ontvang je liever updates via WhatsApp, dan stuur je het projectnummer 22328 in een WhatsApp-berichtje naar Aquafin via 0474/56.39.12.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.