Nieuws Antwerpen Vermeiren Princeps gaat ook voor bio

Vermeiren Princeps gaat ook voor bio

Vermeiren Princeps gaat ook voor bio

niklaasHeeft de Sint dit jaar biologische speculoospasta gebracht? Dan zit je goed want bij Vermeiren Princeps trekken ze voortaan ook voluit de kaart van de bioproductie. Het bedrijf uit Bornem heeft in de snelle expansie van de biosector een nieuwe groeimarkt onderkend.

Vermeiren Princeps is een snel groeiende KMO die in 2012 met zijn 25 werknemers een omzet realiseerde van 9 miljoen euro. Het bedrijf moet het vooral hebben van speculoos die op ambachtelijke en authentieke manier wordt aangemaakt. De verkoop zit volgens commercieel directeur Steven Vavedin in de lift. “Wij gaan dit jaar afsluiten op een omzet van 15 miljoen euro.” De lancering van de biospeculoospasta moet volgend jaar voor een bijkomend elan zorgen.

De trend naar bio is onmiskenbaar, heeft ook Steven Vavedin vastgesteld: in 2012 kocht 9 op de 10 Belgische gezinnen wel eens een biologisch product. De markt wordt daarbij op 417 miljoen euro ingeschat. 1 op de vijf gezinnen koopt zelfs geregeld bio. Het marktaandeel van biologische producten steeg de voorbije jaren tot 1,9% in België. Daarmee is bio het snelst stijgende segment binnen de voedingswaren. Toch is er nog veel progressiemarge: in Denemarken eet maar liefst 7,6% van de bevolking biologisch.

De focus op bio past binnen de bedrijfsstrategie van Vermeiren Princeps, weet Steven Vavedin: “Vermeiren Princeps mikt niet enkel op massaproductie. Als middelgrote KMO zijn wij wendbaar genoeg om in te spelen op bloeiende nichemarkten, zoals bio. Onze speculoospasta komt tot stand op natuurlijke wijze, met respect voor mens, dier, plant en milieu. Je mag niet zomaar met het label ‘bio’ uitpakken. In heel de Europese Unie gelden dezelfde regels. Alle schakels in de markt moeten biologisch zijn: van de boer over de verwerker tot de verdeler of verkoper. Zowel ons bedrijf zelf als onze grondstoffenleveranciers werden dus aan een grondige controle onderworpen. Onze bloem komt bijvoorbeeld uit Frankrijk, de rietsuiker en honing van Midden-Amerika.”

De Vermeiren Bio wordt in België verkocht via Bio Planet, een keten van een tiental biologische winkels die tot de Colruyt-groep behoort. Ook bij Bioshop (een Vlaamse keten van zelfstandige natuurvoedingswinkels) en in de betere zelfstandige bio-winkel ligt de pasta in de rekken. In Nederland zal Natudis de verdeling verzorgen. Indien de verkoop goed op gang komt zullen ook Frankrijk en de Verenigde Staten binnenkort kennis kunnen maken met de bio van Vermeiren Princeps. Later gaat het bedrijf dan wereldwijd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer