Nieuws Antwerpen Vermeiren Princeps genomineerd voor exportprijs

Vermeiren Princeps genomineerd voor exportprijs

Vermeiren Princeps genomineerd voor exportprijs

speculoosSpeculoosproducent Vermeiren Princeps uit Bornem behoort mee tot de zes genomineerden voor de Vlaamse Leeuw van de Export 2014. Uit 23 ingeschreven bedrijven duidde de vakjury zes ondernemingen aan die een “uitzonderlijke prestatie neerzetten op het vlak van de export naar het buitenland.”

Voor de editie 2014 werden de Brouwerij L. Huyghe (Melle), HTMS (Mechelen), Vermeiren Princeps (Bornem), Agristo (Harelbeke), Biobest (Westerlo) en Datwyler Pharma Packaging Belgium (Alken) genomineerd. Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade jaarlijks bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens een groots event op woensdag 17 september in de Bijloke in Gent.

Flanders Investment & Trade (FIT) promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en ondersteunt de Vlaamse bedrijven bij hun internationaal ondernemen. Zij kunnen volop gebruikmaken van de expertise van FIT en van haar Vlaamse en internationale netwerk.

Ook dit jaar wordt de Leeuw in twee categorieën uitgereikt: zowel ‘kleine’ als ‘middelgrote tot grote’ bedrijven kunnen aanspraak maken op de prestigieuze prijs, een aanpak die duidelijk op enthousiasme kan rekenen. Er waren dit jaar 23 kandidaten, waarvan 15 kleine en 8 grotere bedrijven. De succesverhalen van de vorige winnaars van de prijs spreken tot de verbeelding: de Leeuw van de Export mag onder meer Waterleau, Duvel-Moortgat, DEME en H.Essers tot zijn laureaten rekenen.

“Het winnen van de Leeuw van de Export gaf een grote uitstraling bij leveranciers, klanten en potentiële werknemers” getuigt Gert Bervoets, CEO van logistiek dienstverlener H.Essers, vorig jaar winnaar in de categorie ‘middelgrote tot grote bedrijven’. “We zijn een fiere leeuw, we hebben in onze communicatie dan ook vaak verwezen naar het winnen van deze award. ”.

Dit jaar werden Brouwerij L. Huyghe, HTMS en Vermeiren Princeps genomineerd voor de categorie ‘kleine bedrijven’. Agristo, Biobest en Datwyler Pharma Packaging Belgium zijn de genomineerden voor de categorie ‘middelgrote en grote bedrijven’.

Vermeiren Princeps werd genomineerd in de categorie ‘Bedrijven met maximaal 49 medewerkers’. De familiale onderneming Vermeiren Princeps bakt artisanale speculoos en gebruikt daarbij innoverende technologische knowhow. In 2010 lanceerde de Bornemse kmo ook haar speculoospasta, een echt exportsucces. Vermeiren Princeps exporteert de Vlaamse specialiteiten naar 20 landen, van Japan over de VAE tot de VS. Met 23 medewerkers realiseerde het bedrijf in 2013 een omzet van bijna 20 miljoen euro – meer dan een verdubbeling in vergelijking met het jaar voordien – waarvan 84% afkomstig was uit export.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.