Nieuws Antwerpen Vermeiren Princeps kan exportgroei nauwelijks volgen

Vermeiren Princeps kan exportgroei nauwelijks volgen

Vermeiren Princeps kan exportgroei nauwelijks volgen

speculoosSpeculoosproducent Vermeiren Princeps uit Bornem zag zijn export verleden jaar met liefst 76% stijgen. Dat heeft uiteraard veel met de kwaliteit van de eigen speculoos te maken. “Maar we investeren de laatste tijd veel in internationale Vlaamse handelsmissies en in beurzen”, zegt commercieel directeur Steven Vavedin. “Op die manier konden we verleden jaar oa. liefst 500 ton aan speculooskoekjes en speculoospasta afzetten in de Verenigde Staten.”

Vermeiren Princeps heeft zo zijn trouwe fans. Zeker in Vlaanderen waar veel mensen houden van de heel eigen smaak in de speculooskoekjes van Vermeiren Princeps. Vermeiren Princeps werkt immers met kandijsuiker. De andere Vlaamse speculoosproducenten doen het meestal met stroop en dat geeft een heel andere smaak.

Met een omzet van nu al 9,5 miljoen euro doet Vermeiren Princeps het ondertussen uitstekend. De groei gaat razendsnel. Die cijfers zijn voor een groot stuk geïnspreerd door de exportresultaten. Waar het bedrijf tot voor kort 70% van zijn omzet haalde uit de binnenlandse verkoop en 30% uit de export zijn die resultaten nu precies omgekeerd: 70% export en 30% binnenlandse verkoop. “Wij hebben enkele tijd geleden ook geopteerd voor stukverpâkking, één koekje per pakje. Bij de thee of de koffie. Daardoor is de naam Vermeiren echt wel internationaal doorgebroken. Zeker in de horecawereld.”

De favoriete exportbestemmingen zijn vandaag de Verenigde Staten, Frankrijk en Spanje. 40% van de export gaat onderhand naar landen buiten de Eurozone zoals Japan, Zuid-Korea, Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Marokko, Mauritius….

Vermeiren Princeps past zowel het recept als de verpakking aan aan de lokale behoeften. “Enerzijds wordt in bepaalde landen de smaak aangepast aan de plaatselijke cultuur. In het Midden-Oosten houden ze bv. van suikervrije speculoos.”

Met duo swirl zet Vermeiren Princeps een nieuwe combinatie van speculoos en chocopasta op de markt. De duo swirl zal eind deze maand voorgesteld worden tijdens de Summer Fancy Food Show in New York, een van de meest bekende internationale voedingsbeurzen. Het bedrijf uit Bornem heeft tot nog toe al een chocopasta op de markt in een mengeling van bruine en witte chocolade. De duo swirl wordt echter een unieke combinatie van speculoos en pure cacao waarbij de beide smaken nog apart zichtbaar en dus smeerbaar blijven in de pot.

Vermeiren Princeps is een authentiek familiebedrijf dat vandaag 18 mensen tewerk stelt. De onderneming is in handen van de families Vermeiren en Vavedin.

Het koekjesbedrijf uit Bornem is een van de kandidaat-genomineerden voor de Leeuw van de Export 2013, een evenement dat georganiseerd wordt door Flanders Investment & Trade (FIT).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.