Nieuws Antwerpen Vermetal breekt complete oude fabrieken af

Vermetal breekt complete oude fabrieken af

Vermetal breekt complete oude fabrieken af

Luc Moortgat“Neen, we zijn geen afvalverwerkingsbedrijf”, zegt Luc Moortgat van Vermetal in Schelle lichtjes verontwaardigd. “Wij doen in oude metalen. Dat is heel wat anders.” Vermetal heeft vandaag 300 containers geïnstalleerd bij zijn klanten. Het bedrijf engageert zich ook voor demontages en afbraakwerken en vangt zelfs particulieren op met hun oud ijzer, hun lood en hun zink.

Waar nu Park Noord is in Antwerpen begon de vader van Luc Mootrgat in de jaren zeventig een afvalverwerkingsbedrijf. Tot de business vast liep en hij Vermetal kon overnemen. Hij schakelde meteen over naar schroot en de verwerking van oude metalen. Zoon Luc heeft de zaak inmiddels overgenomen en bouwt de onderneming systematisch verder uit.

Vermetal verwerkt nu alle ferro- en non-ferrometaal. De activiteiten worden naar ondernemingen zoveel mogelijk verpakt in een totaal servicepakket waarbij ook oud papier en karton, brandbaar afval en plastics aangepakt worden. Vermetal heeft bovendien een erkenning als inzamelpunt voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

Helemaal spectaculair zijn de afbraakwerken waarvoor Vermetal zich desnoods engageert. Dat kan gaan van alleenstaande machines tot volledige fabrieken. “Zo hebben wij enkele tijd terug een volledige fabriek van Knauff in Visé gedemonteerd”, zegt Luc Moortgat trots. “Wij hebben er op zeven weken tijd liefst 1000 ton ijzer en staal uitgehaald.” Vermetal werkt ook geregeld voor Katoen Natie en Inza. Ook oude binnenschepen zijn een lekkere prooi voor de scharen en de persen van het bedrijf.

Vermetal verknipt het oude metaal effectief tot hapklare brokken voor de smeltovens van de staalbedrijven. Alleen vallen de prijzen de laatste maanden flink tegen. Vermetdal verkoopt zijn oude metalen aan traders of aan staalbedrijven maar door de slappe conjunctuur staan de prijzen wél onder druk. “Onze leveranciers vragen van hun kant anderzijds wél hoge prijzen zodat wij als bedrijf klem komen te zitten tussen beide partijen. Onze marges zijn vandaag veel te klein.”

Luc Moortgat denkt ondertussen ook wel aan de toekomst. Hij bouwt een particulierencentrum waar privépersonen zich kunnen aanbieden met hun oude metalen en de administratieve documenten afwerken. “Wij geven onze medewerkers in dit opzicht meer opleiding zodat ze de zaken vlot kunnen laten verlopen.”

Vermetal is nog altijd in handen van de familie Moortgat en tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 12 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer