Nieuws Antwerpen Verover de wereld in één oogopslag

Verover de wereld in één oogopslag

20180612 Brussel Belgium: Exportbeurs van FIT in Brussel aan de Heizel Fit; exportbeurs; heizel; 2018 20180612090011+0200 ID/ Lieven Van Assche

Verover de wereld in één oogopslag

Groepszakenreizen, beursdeelnames, seminaries, workshops, economische missies, enzoverder. Ook in 2020 zijn er talloze mogelijkheden om uw internationale ambities waar te maken. Maar ziet u het bos door de bomen nog? Flanders Investment & Trade (FIT) bundelde de brede waaier aan activiteiten op één gratis platform – Verover de wereld – en heeft ook zelf heel wat in petto.

Verover de wereld bundelt meer dan 200 internationale events, waarvan velen door FIT en haar structurele partners worden georganiseerd. In het actieprogramma staan onder meer groepszakenreizen naar Egypte en India, en tal van beursdeelnames zoals gamescom in Keulen en South by Southwest in de VS. Daarnaast staat ook de derde editie van de Exportbeurs – van 23 tot en met 25 juni 2020 – met stip in de agenda en worden er begeleidingstrajecten naar onder meer Polen en Hongkong opgezet.

“De begeleidingstrajecten zijn ideaal voor Vlaamse kmo’s die al enige exportervaring hebben, maar niet of weinig vertrouwd zijn met een specifieke markt”, weet Dirk Van Steerteghem, afdelingshoofd Internationale Handel bij FIT. “Bij de intensieve begeleiding hoort onder meer een intakegesprek, een praktische workshop, een groepszakenreis met aangepast afsprakenprogramma en een evaluatiemoment. Voor ondernemers die eerst een exportaudit van hun bedrijf willen, leggen we binnen dit traject de sterktes en werkpunten bloot met onze Exportmeter.”

De eerste activiteiten vinden reeds vanaf januari plaats, maar inschrijven is nu al mogelijk via het platform.

Duwtje in de rug

Klaar om uw exportambities kracht bij te zetten, maar nog een duwtje in de rug nodig? Via subsidies biedt Flanders Investment & Trade financiële steun aan ondernemingen met internationale ambities. Lees hier verder voor meer informatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.