Nieuws Antwerpen Verpakkingslijn van BPmatic voor Indonesië

Verpakkingslijn van BPmatic voor Indonesië

Verpakkingslijn van BPmatic voor Indonesië

bpmaticIn de komende weken gaat vanuit Kapellen een nieuwe verpakkingslijn voor de verwerking van cacaoboter op het schip naar Indonesië. Machinebouwer BPmatic heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de bouw van afvullijnnen voor de voedingsindustrie en de chemie. “De export tekent vandaag voor een derde van onze totale omzet”, zegt zaakvoerder Patrick Pissierssens.

Met gespecialiseerde nicheproducten kun je als Belgisch bedrijf best nog heel wat bereiken op de internationale exportmarkten. BPmatic is doelgericht die richting ingeslagen. Het bedrijf bouwt vandaag doseermachines, afvullijnen, vloeistof vulmachines, vaten vulmachines, drumvullers, INC-vullers, bidonvullers voor de verf- en de inktindustrie en palletiseermachines voor zakken, dozen, vaten en bidons. Een kleine markt waarin het bedrijf zich onderhand opgewerkt heeft tot een toonaangevende specialist. De klanten zijn dan ook veelal multinationale bedrijven zoals Cargill, Solvay, Bayer, Katoen Natie, Petronas enz.

“De multi’s stonden aanvankelijk nogal weigerachtig tegenover ons”, zegt Patrick Pissierssens. “Ze hadden er kennelijk twijfels bij of wij hun opdrachten wel aankonden. In de loop van de jaren zijn die twijfels evenwel opzij gezet. Wij hebben bewezen dat wij ook als kleine BVBA grote internationale orders aankunnen. Zoals nu de verpakkingslijn voor cacaoboter voor Cargill. De installatie is bestemd voor Indonesië en gaat eerlang op de boot naar Java. Het gaat om een order van liefst 500.000 euro, voor een kleine onderneming als wij echt wel een indrukwekkende bestelling.”

BPmatic is gegroeid uit een gereputeerde producent van weegtoestellen die als Burman met zijn merk Berkel een grote markt bijeenwerkte. De kleinzoon van de stichter, Hans Burman onderkende in de afgelopen jaren de wijzigingen in de commerciële omgeving en besloot om een andere richting in te slaan. De weegtoestellen werden ingepast in een nieuw bedrijf dat als BPmatic sinds 2000 voluit ging voor nieuwe markten.

“Wij hebben elkaar gevonden in die nieuwe ontwikkelingen”, zegt Patrick Pissierssens. “Ik ben een automatisatiespecialist en Hans Burman zag het helemaal zitten om samen een nieuwe richting in te slaan. We hadden het aanvankelijk zeker niet makkelijk maar het gaat ondertussen best goed. Ons orderboek is flink gevuld, wij verwachten ook nog verscheidene nieuwe bestellingen.”

BPmatic besteedt het eigenlijke constructiewerk, de lasopdrachten en het staal bij voorkeur uit aan derden. De eigenlijke engineering wordt vanuit Kapellen aangestuurd. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 1,5 miljoen euro. Er werken acht mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer