Nieuws Antwerpen Vers kapitaal voor softwarebedrijf MCS

Vers kapitaal voor softwarebedrijf MCS

Vers kapitaal voor softwarebedrijf MCS

koenDe investeringsfondsen PE Group en Mountain Cleantech hebben 6 miljoen euro aan vers kapitaal geïnjecteerd in het softwarebedrijf MCS. “De investering is belangrijk om internationaal te kunnen groeien”, stelt Koen Matthijs van MCS.

MCS is een Antwerps softwarebedrijf dat met de myMCS-suite “geïntegreerde software-oplossingen uitgewerkt heeft waarmee vastgoedbedrijven hun werkplek beter kunnen beheren. De onderneming ontwikkelt ook zogenaamde sensorgebaseerde IoT-netwerken en big data oplossingen voor slimme gebouwen. MCS is in dit opzicht vooral actief in de vastgoedsector als softwareleverancier en consultant. Het werd in 1989 opgericht door Marcel Eeckhout en was een van de eerste Belgische ondernemingen in zogenaamd facilitymanagement.

De apparatuur van MCS meet verscheidene data zoals geluid, lucht, de temperatuur, beweging van materiaal en personen. Zo kan de software bv. vaststellen hoeveel keer een toiletdeur wordt gebruikt om op tijd de schoonmaakploeg te sturen. Informatie over het gebruik van de koffiemachines moet de aankoopdienst en de catering informeren. Sensoren in ziekenhuizen houden het CO2-peil en de temperatuur op niveau. MCS levert op die manier informatie aan die van dienst kan zijn bij de optimalisering van de catering, de schoonmaak, het technisch onderhoud, het vastgoedbeheer, de energiehuishouding en het hr-management. De inbreng van de bijeengewerkte data kan het beheer van gebouwen efficiënter en dus ook heel veel goedkoper maken.

Eeckhout ging enkele jaren terug op zoek naar een opvolger en kwam in dit opzicht in contact met Koen Matthijs en Steven Lambert. Die namen het heft van MCS in 2012 via een managementbuy-out in handen. MCS heeft ondertussen kantoren in New York, Londen, Stockholm en heeft ook een eigen vestiging in India. Het telt onder zijn klanten onder meer bpost, de Vlaamse Gemeenschap, de federale overheidsdienst Justitie, Montea en AVV. Tijdens de laatste drie jaar kon de omzet van MCS elk jaar met 30% verhoogd worden.

Het extra kapitaal dat nu wordt opgehaald, moet dienen om het bedrijf internationaal op de kaart te zetten als specialist in vastgoed, workplace management (IWMS) en facility management (CAFM).

MCS werd in de Deloitte Technology Fast 50 competition 2015 22ste gecatalogeerd.

De PE Group wordt als Leuvens investeringsfonds aangestuurd door Stefan Yee. Mountain Cleantech is een Zwitsers bedrijf.

Foto: Koen Matthijs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.