Nieuws Antwerpen Verschuiving binnen directieteam van Mediahuis

Verschuiving binnen directieteam van Mediahuis

Verschuiving binnen directieteam van Mediahuis

ANTWERPEN – Mediahuis, de Antwerpse groep waartoe ook Made in Antwerpen behoort, groeit en dat zorgt voor enkele wijzigingen in de directieteams. Zo komt Gert Ysebaert aan het hoofd van Mediahuis Groep en is Koen Verwee benoemd als ceo van Mediahuis België.

Mediahuis groeide sinds zijn ontstaan in 2014 uit tot een toonaangevend multimediaal bedrijf. Overnames van NRC Media, Telegraaf Media Groep (TMG), Mediahuis Limburg en Wayne Parker Kent volgden elkaar op. Recent werd ook een overnamebod uitgebracht op het Ierse Independent News & Media plc (INM).

Als een gevolg van die snelle expansie vinden nu een aantal herschikkingen binnen de directieteams plaats. Gert Ysebaert, die sinds 2014 als ceo de Belgische en de groepsactiviteiten overziet, zal zich voortaan als ceo van Mediahuis Groep toeleggen op het leiden en de verdere ontwikkeling van de groep.

Gert Ysebaert, ceo Mediahuis Groep: “We hebben een topteam dat klaarstaat om Mediahuis verder te brengen. Het succes van Mediahuis wordt bepaald door onze mensen en onze digitale innovatiekracht. Beide cruciale succesfactoren zijn nu ook vertegenwoordigd binnen het Mediahuis Group Team. Samenwerking is cruciaal om in deze snel evoluerende sector onze merken verder te ontwikkelen en digitaal te transformeren.”

Stoelendans

Binnen de Belgische organisatie wordt Ysebaert als ceo opgevolgd door Koen Verwee, ex-Telenet en De Persgroep Publishing. Marc Vangeel, ex-Concentra en voormalig voorzitter van mediahuis en sinds 2017 ceo van TMG, zal samen met gewezen NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een leidende rol opnemen bij de integratie van INM binnen Mediahuis. Alleen de goedkeuring van het Ierse ministerie van Communicatie en de bekrachtiging door het Ierse Hooggerechtshof is nog nodig om deze deal door te laten gaan. Rien van Beemen neemt de rol van ceo bij TMG op zich. Dominic Stas zal haar opvolgen als ceo van NRC.

Verder treden ook Peter Soetens, chief digital officer, en Martine Vandezande, group HR director, toe tot het Mediahuis Group Team. Dit team coördineert de samenwerking binnen de groep en ontwikkelt de langetermijnstrategie van Mediahuis.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.