Nieuws Antwerpen Versoepeling voor winkels, markten en vrijetijdsactiviteiten

Versoepeling voor winkels, markten en vrijetijdsactiviteiten

Versoepeling voor winkels, markten en vrijetijdsactiviteiten

ANTWERPEN – Tijdens een nieuwe Veiligheidsraad zijn opnieuw enkele beslissingen genomen over de zomer. Zo gaan er verdere versoepelingen van de coronamaatregelen in vanaf 1 juli.

Vanaf 1 juli moet u niet meer alleen naar de winkel. U kan dan gaan winkelen met mensen uit uw contactbubbel en hoeft zich ook niet meer aan een tijdslimiet te houden. En goed nieuws, want de 10 sociale contacten per week worden verhoogd tot 15.

De veiligheidsafstand moet nog altijd gerespecteerd worden, maar in tegenstelling tot de oproep van verscheidene experts worden mondmaskers niet verplicht.

Voor de markten blijven de protocollen van toepassing, maar er is dan geen beperking meer wat het aantal kramen betreft.

Bepaalde vrijetijdsactiviteiten zullen kunnen heropenen onder bepaalde voorwaarden: zwembaden en wellnesscentra, pretparken en binnenspeeltuinen, theaters en bioscopen, casino’s en speelzalen, congreszalen, en receptie- en feestzalen met een limiet van 50 personen.

De publiekslimieten voor evenementen die wel kunnen doorgaan, blijven gehandhaafd. Het gaat om 200 personen binnen en 400 personen buiten. Mogelijks worden die in augustus geëvalueerd en verhoogd tot respectievelijk 400 en 800.

 

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.