Nieuws Antwerpen Vervoer Verbessem in handen van Jost Group

Vervoer Verbessem in handen van Jost Group

Vervoer Verbessem in handen van Jost Group

jostVervoer Verbessem met vestigingen in Waarloos en Gent is overgenomen door de internationale Jost Group. “Met de overname van Verbessem consolideert onze groep zijn aanwezigheid in Vlaanderen. De twee vestigingen worden behouden en voegen respectievelijk 28.000 m² en 10.500 m² opslagruimte toe aan de 260.000 m² die JostGroup al ter beschikking had”, aldus Véronique Hustin van de Jost Group in het Luxemburgse Weisampach.

“Het volledige personeelsbestand van Verbessem, 65 personen, wordt toegevoegd aan de groep. Deze werknemers zorgen voor extra knowhow inzake general cargo vervoer over korte afstand, en op het vlak van logistiek in cruciale industrieën zoals de drankensector en de voeding. De 38 trekkers en 80 opleggers van Verbessem zullen onze vloot van 1.100 trekkers en 2.600 opleggers vervoegen.”

De overname van Verbessem kadert in de versterking van de Jost Group. Die heeft in de afgelopen jaren verscheidene transportfirma’s overgenomen. In 2012 werd bv. De Bock Gebroeders (Kieldrecht, Antwerpen, Zeebrugge) aan de groep toegevoegd. In 2011 werd Maes uit Dendermonde overgenomen.

Verbessem, een familiebedrijf dat werd opgericht in 1943, evolueerde van een kleine transporteur tot een logistieke provider. Het bedrijf is actief als klassieke wegtransporteur en garandeert ook in de lucht- en zeevracht een flexibele logistiek. Verbessem werd dit jaar nog derde bij de verkiezing van Transporteur van het Jaar. Jost Group sleepte de Green Truck Award in de wacht en deelt de zorg voor het milieu met Verbessem, dat van het VIL de Lean and Green Award kreeg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.