Nieuws Antwerpen Verzekeringsmakelaar L. Van Paeschen overgenomen

Verzekeringsmakelaar L. Van Paeschen overgenomen

Verzekeringsmakelaar L. Van Paeschen overgenomen

vanbredaDe verzekeringsgroep Vanbreda Risk & Benefits neemt per 1 januari e.k. de onafhankelijke verzekeringsmakelaar L. Van Paeschen & Co uit Aartselaar over. De specialist in bedrijfsverzekeringen gaat verder onder de naam Vanbreda Van Paeschen.

Ook in de verzekeringswereld zet de consolidatie zich door. Verscheidene kleinere bedrijven werden de laatste maanden overgenomen door grote groepen. Vanbreda Risk & Benefits heeft zich in dit opzicht opgewerkt tot een van de marktleiders inzake bedrijfsverzekeringen.

Door de overname van L. Van Paeschen & Co zet Vanbreda zijn expansie verder door. L. Van Paeschen werd in 1979 opgezet door Luc Van Paeschen. Luc kreeg in 2001 de assitentie van zijn zoon Xavier. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 1,8 miljoen euro en heeft liefst 2100 klanten in portefeuille. Er werken 16 mensen. Het recente overlijden van de stichter, Luc Van Paeschen zal de verkoop aan Vanbreda ongetwijfeld versneld hebben.

Vanbreda Risk & Benefits heeft geen uitstaans met de Bank Van Breda. Die is in handen van de holding Ackermans & van Haaren. Vanbreda Risk & Benefits wordt aangestuurd door de Antwerpse families Leysen en Van Antwerpen. Pedro Matthynssens volgde enkele tijd geleden Mark Leysen op als CEO.

Vanbreda Risk & Benefits realiseerde in 2013 een omzet van 71 miljoen euro. Die expansie was op enkele kleine overnames na vooral een gevolg van organische groei. De verzekeringsmaatschappij nam onlangs overigens ook Sobim Invest en Schweitzer over.

Vanbreda Van Paeschen zal in de komende tijd geleid worden door Pascal Joosten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.