Nieuws Antwerpen Via Gonna.be kan Belg pensioen simpel simuleren

Via Gonna.be kan Belg pensioen simpel simuleren

Via Gonna.be kan Belg pensioen simpel simuleren

ANTWERPEN – Belgen die een duidelijke inschatting willen krijgen van hun toekomstig pensioen, kunnen voortaan op online platform Gonna.be terecht. Dat is een initiatief van het Antwerpse Baloise Insurance in samenwerking met KU Leuven. Sinds eind vorig jaar geeft dat gratis platform al een zicht op het inkomen bij ziekte of ongeval, maar de uitbreiding met de pensioensimulator die al gepland stond, komt in volle coronacrisis als geroepen.

De Nationale Bank peilde in april naar de impact van de coronacrisis op de Belgische gezinnen. Daaruit blijkt dat één op de acht gezinnen in uiterst financiële kwetsbare situaties zitten omdat ze verwachten minstens 10 procent van hun gezinsinkomen kwijt te spelen terwijl ze slechts voor 3 maanden spaargeld hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Uit onderzoek dat Gonna.be vorig jaar liet uitvoeren bij meer dan 1.000 Belgen bleek dat de helft van wie jonger dan 50 jaar is totaal geen idee heeft hoeveel pensioen hij later zal hebben. “Door nu zelf economisch werkloos te worden of mensen in de nabije omgeving op tijdelijke werkloosheid te zien vallen, zullen velen voor het eerst nadenken over financiële planning”, zegt Kristof De Witte, professor economie aan de KU Leuven.

Volgens De Witte zal de coronacrisis leiden tot gewijzigd menselijk gedrag en dus ook financiële keuzes. “Het komt er nu echt op aan om je heel goed te informeren, geen overhaaste beslissingen te nemen, maar zeker ook na te denken over je huidige en toekomstige financiële situatie. Want het gebrek aan actie of slechte keuzes kunnen gevolgen hebben voor de rest van ons leven”, besluit hij.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.