Nieuws Antwerpen Viaprint lanceert alternatief voor plexiwanden

Viaprint lanceert alternatief voor plexiwanden

Viaprint lanceert alternatief voor plexiwanden

RUMST – Viaprint verhuisde begin dit jaar van Boortmeerbeek naar Rumst. Het bedrijf, gespecialiseerd in groot formaat drukwerk, lanceert nu een alternatief voor de ondertussen gekende plexiglazen spatwanden.

Viaprint is vooral actief in de reclamewereld, de evenementensector en de retailhandel met haar specialisatie in interieurprints, stickers, signalisatie, spandoeken, textielframes en gevelreclame. Door de coronacrisis zag het bedrijf een groot deel van de activiteiten stilvallen. Dus zochten zaakvoerders Wesley Dewachter en Alain Jacobs naar een alternatief. En die vonden ze ook.

Transparant scherm

Het resultaat is een aluminium, vrijstaand en demonteerbaar frame met een modulaire structuur met daarin een transparant flexibel scherm uit kunststof.

“Plexiglas is nog maar moeilijk verkrijgbaar en zulke wanden zijn niet zo handig omdat je ze ook nog moet monteren. Toch is zo’n fysieke afscherming nodig als straks bedrijven, scholen en kantoren weer opengaan”, vertelt Wesley Dewachter. “Daarom ontwikkelden wij een alternatief met een transparant scherm uit kunststof. Het is een heel handig systeem, lichter en makkelijker te verplaatsen dan plexiglas, ook makkelijk te monteren en bovendien modulair. Je kan meerdere schermen aan elkaar vastmaken.”

Overal inzetbaar

Het aantal toepassingen is enorm groot legt Alain Jacobs uit. “Je kan de schermen gebruiken om de werkplaatsen bij bijvoorbeeld landschapsbureaus van elkaar te scheiden. Je kan ze in een horecazaak tussen twee tafeltjes plaatsen. Je kan ze in scholen gebruiken om leerlingen op veilige afstand van elkaar te houden. Natuurlijk kan je ze ook gebruiken als zogenaamde ‘hoestwand’ zoals je die nu al overal ziet.”

Viaprint maakt de schermen desgewenst op maat en verkoopt én verhuurt ze. Momenteel werken ze aan nog een andere kostenbesparende versie speciaal voor de horeca.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.