Nieuws Antwerpen Viaprint uit Rumst bundelt krachten met Mechelse Printix

Viaprint uit Rumst bundelt krachten met Mechelse Printix

Johan Ceuleers, Wim Voss, Alain Jacobs en Wesley Dewachter

Viaprint uit Rumst bundelt krachten met Mechelse Printix

Sinds mei vormen Viaprint uit Rumst en Printix uit Mechelen samen een joint venture onder de naam Viaprintix. Ze willen in de regio uitgroeien tot dé referentie op het vlak van digitale printoplossingen.

Viaprint werd in 2017 opgericht door Wesley Dewachter en Alain Jacobs. Het bedrijf uit Rumst bouwde in enkele jaren tijd een brede klantenportefeuille uit. Ze helpen bedrijven met de juiste digitale printoplossingen.

“Viaprint zal met hun uitgebreide kennis in printtoepassingen alle bestaande commerciële contacten verder uitbouwen. Printix zal die printingopdrachten uitvoeren met ons uitgebreid machinepark. Een echte win-win dus die bestaande klanten een nog betere service zal bieden”, stelt Johan Ceuleers van Printix.

Printix werd in 2009 opgericht door Johan Ceuleers en de gekende Mechelse ondernemer Wim Voss. “Het ontstond als een spin off van zusterbedrijf Tailormate”, vertelt Wim Voss. “Maar we groeiden op een organische manier uit tot een bedrijf met tal van printfaciliteiten en een uitgebreid machinepark. Wij deden vooral veel printwerk voor anderen, maar hadden zelf geen salesmensen. Bij Alain Jacobs en Wesley Dewachter van Viaprint is dat eigenlijk net andersom. We werkten al langer samen maar met deze joint venture zullen we elkaar alleen maar versterken.”

“Het is niet zomaar een commerciële samenwerking maar een echte kruisbestuiving want beide bedrijven worden aandeelhouder van elkaar. Dat is belangrijk om deze samenwerking te doen slagen want hierdoor delen we dezelfde belangen”, aldus Wim Voss.

Ook Wesley Dewachter en Alain Jacobs zijn opgetogen over de samenwerking. “Het geeft onze beide bedrijven extra slagkracht. Wij kunnen ons commercieel netwerk verder uitbouwen met een betrouwbare partner waarin wij zelf aandeelhouder in zijn. Door de sterke groei de afgelopen jaren was onze productiecapaciteit stilaan uit zijn voegen aan het barsten. Door de joint venture kunnen we nu verder groeien en tegelijkertijd de kwaliteit blijven garanderen naar onze klanten. Maar er is nog een voordeel… We kunnen nu grotere geïntegreerde totaaloplossingen aanbieden aan onze klanten door tevens de diensten van TailorMate (het zusterbedrijf van Printix) mee in onze voorstellen op de nemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.