Nieuws Antwerpen Vibuco werkt voor slimme gebouwen

Vibuco werkt voor slimme gebouwen

Vibuco werkt voor slimme gebouwen

SONY DSCAanwezigheidssensoren kunnen perfect nagaan of er al dan niet personeelsleden aan het werk zijn in het kantoor. Indien dit niet het geval is kunnen zowel lichtinstallaties of verwarming automatisch op minus gezet worden. De markt voor zogenaamde gebouwbeheerssystemen is in dit opzicht in volle opgang. Vibuco uit Hove heeft in de afgelopen jaren een mooi marktaandeel in die sector opgebouwd.

Jean Vinck, de zaakvoerder van Vinck Building Controls (Vibuco) onderkende al meer dan 30 jaar geleden het belang van de automatisering in de klimaatregelen van grote gebouwen. De energiecrisis was sinds de jaren zeventig nooit ver weg. Het kwam erop aan om zorgzaam om te springen met energie.

Dit neemt niet weg dat het gebruik en de bediening van een klimaatinstallatie ook vandaag nog best ingewikkeld is. Nogal wat mensen breken er zich het hoofd over. Jean Vinck ging daarom resoluut in die markt en koppelde met zijn team aan ervaren ingenieurs en programmeurs reserveringsystemen, brandmeldsignalen aan ICT-data of toegangscontroles. Hij ging daartoe een partnership aan met het Nederlandse bedrijf Priva dat zich onderhand opgewerkt heeft tot marktleider in beheerssystemen voor glastuinbouw.

“We doen het vandaag uitstekend”, zegt John Van Campenhout van het bedrijf. “Wij zijn uiteraard gebonden aan de ontwikkelingen in de bouwsector en iedereen weeet dat de bouw het dan toch niet formidabel doet. Wij zijn in de loop van de jaren echter ook omgeschakeld op de renovatie van oude gebouwen. Gebouwbeheerssystemen kunnen in de renovatie van bijna afgeschreven complexen vaak wonderen doen. Die renovatiemarkt heeft onze ontwikkelingen mee ondersteund.”

Vibuco werkt in dit opzicht veelal voor grote ondernemingen zoals ziekenhuizen, brandweerkazernes, kantoren, labo’s, hotels, theaters enz. Zo het gebouw van KBC op de Brusselse Grote Markt, het gebouw van de verzekeringsmaatschappij Axa in Berchem, de Ethias Arena in Hasselt, de opera in Antwerpen enz.

Het bedrijf in Hove tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 2 miljoen euro en stelt 12 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.