Nieuws Antwerpen Vic Baron Swerts gelauwerd met ereplaats in de Galerij der Prominenten

Vic Baron Swerts gelauwerd met ereplaats in de Galerij der Prominenten

vlnr Stéphane Verbeeck, Vic Baron Swerts en zijn echtgenote, Minister Philippe Muyters

Vic Baron Swerts gelauwerd met ereplaats in de Galerij der Prominenten

vlnr Stéphane Verbeeck, Vic Baron Swerts en zijn echtgenote, Minister Philippe Muyters

vlnr Stéphane Verbeeck, Vic Baron Swerts en zijn echtgenote, Minister Philippe Muyters

Sinds wijlen Gouverneur Andries Kinsbergen in 1990 als eerste in de Galerij der Prominenten werd opgenomen, en recenter onder meer kunstenaar Luc Tuymans (2008), modeontwerper Dries Van Noten (2009), voorzitter Routeplan 2012 Walter Van Pottelberge (2011),  Atlas Copco CEO Ronnie Leten (2015) valt dit jaar de eer te beurt aan Vic Baron Swerts, oprichter van Soudal.

Het bestuurscomité van Voka–Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland kent de traditie om personaliteiten die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een opmerkelijke bijdrage leverden aan de uitstraling en de bekendheid van onze regio, te lauweren met een plaats in deze Galerij.

“Vic Swerts is al jaren een graag geziene gast bij tal van netwerkevenementen, projecten en buitenlandse missies van onze Kamer van Koophandel. Maar bovenal is hij een niet te evenaren voorbeeld van een man met veel doorzettingsvermogen en durf”, zegt voorzitter Stéphane Verbeeck.
Minister Philippe Muyters, die het laudatio uitsprak voor de Kempense ondernemer, loofde Swerts omdat hij als inspiratiebron geldt voor menig Vlaams ondernemer en dat het dankzij mensen als Vic Swerts is dat het land blijft draaien.

Gestart in 1966 op 26-jarige leeftijd met een éénmansbedrijf aan de Ossenmarkt in Antwerpen, bouwde Vic Swerts zijn Soudal – fabrikant van siliconen, stopverf, polyurethaan-schuim, lijmen en vochtweringsproducten in de bouwsector, industrie en doe-het-zelf – uit tot een multinational. Soudal is zeer internationaal gericht, maar Swerts houdt eraan het center of excellence in Turnhout te verankeren.

Soudal draait een omzet van 700 miljoen euro en verschaft werk aan 2 500 mensen, waarvan meer dan 1 000 in Vlaanderen. Het bedrijf heeft productievestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid Amerika. Verder ook nog eigen filialen in vierenveertig landen en exporteert naar meer dan 130 landen wereldwijd.

“Ik ben blij dat de Kamer mijn persoonlijk motto opnam in de uitnodiging voor deze Galerij. Dat bestaat uit de vijf D’s: Dromen, Denken, Durven, Doen en Doorzetten. Vandaag zou ik daar een zesde D aan toe willen voegen: de D van Dankbaarheid”, zei baron Swerts in zijn dankwoord. “Ik zou wel willen vragen die gedenkplaat met het juiste materiaal te bevestigen”, voegde hij er nog schalks in zijn eigen stijl aan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.