Nieuws Antwerpen Vierde generatie aan het roer bij Ziegler

Vierde generatie aan het roer bij Ziegler

Vierde generatie aan het roer bij Ziegler

zieglerZiegler heeft als multimodaal transportbedrijf een groot aandeel in de logistieke bewegingen in en om de haven van Antwerpen. Het Brusselse bedrijf is met zijn magazijnen en zijn vervoersystemen sterk geïntegreerd in de hele infrastructuur. Met Diane Govaerts, een achterkleinkind van de stichter, Arthur Ziegler is de vierde generatie aangetreden in het management.

Het verhaal begon in 1908 toen Arthur Joseph Ziegler een filiaal in Brussel overnam van zijn oom Gottfried Schenker, waarmee meteen de eerste steen van de Ziegler Group werd gelegd. Op enkele jaren tijd wist het bedrijf zich op te werken tot de Europese marktleider op het gebied van transport en logistieke dienstverlening voor Franse wijnen en sterke drank. Tot op vandaag heeft de organisatie nog tal van kantoren in de buurt van gerenommeerde wijnstreken, gespecialiseerd in het intercontinentaal transport. Sinds 2010 heeft de firma ook eigen vestigingen in Zuid-Afrika van waaruit zij tevens transporten van lokale wijnen naar China verzorgt.

Anno 2015 staat Ziegler mee aan de Europese top op het vlak van multimodaal transport en logistiek. De onderneming telt 3200 medewerkers verdeeld over 120 operationele sites in 14 verschillende landen, verspreid over 3 continenten. De verworven expertise wordt aangewend om de klant centraal te stellen door steeds op zoek te gaan naar taylor-made solutions. Het combineert zijn know-how op het vlak van multimodaal transport met logistieke efficiëntie voor het verzorgen van de supply chain op maat van het cliënteel.

Gegroeid vanuit Brussel heeft Ziegler een netwerk van liefst 17 verschillende vestigingen opgebouwd in Belgiê. Daarbij ook in de Antwerpse haven en op de luchthaven van Deurne. Het bedrijf is er actief in alle mogelijke vormen van multimodaal transport. Met Carga heeft het tevens een gedifferentieerd merk in de markt gezet.

In de loop van de jaren heeft het bedrijf een stevige reputatie opgebouwd in enkele niche markten zoals het transport van textiel, wijnen en sterke drank, aangepaste logistiek voor de luchtvrachtindustrie (aerospace), de two-wheel industrie, beurzen en tentoonstellingen, internationale verhuizingen en het beheer van grote projecten.

Sinds begin dit jaar staat Diane Govaerts, kleindochter van Arthur Ziegler mee aan het hoofd van het familiebedrijf. Zij werkte aanvankelijk bij de bank Degroof waar ze de functies van fondsenbeheer en privébeheer bekleedde. Op vraag van de familie heeft zij de firma vervoegd om de algemene directie te versterken en zo actief deel te nemen aan de verdere ontwikkeling van de groep.

Ziegler heeft zich doorheen de jaren kunnen handhaven door zijn solide fundamenten: een uitstekende service, flexibele en innovatieve transportoplossingen aanbieden en tegelijk wakend over het behoud van zijn zelfstandigheid. Dit is het lastenboek en de passie die de huidige president overdraagt voor het dagelijks beheer aan zijn zoon Alain Ziegler die altijd betrokken geweest is bij de maritieme en luchtvrachtactiviteiten en het immobiliënbeheer, en aan zijn kleindochter Diane Govaerts. Momenteel werken er dus drie generaties van de familie in het bedrijf.

Foto: Alain Ziegler, Arthur Ziegler en Diane Govaerts: de derde, de tweede en de vierde generatie aan het roer bij het familiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.