Nieuws Antwerpen Vijf Antwerpse horeca-ondernemers bekroond

Vijf Antwerpse horeca-ondernemers bekroond

Vijf Antwerpse horeca-ondernemers bekroond

venuezAntwerpse horecabedrijven brachten liefst vijf van de 11 Hospitality awards mee naar huis. De Hospitality awards worden ieder jaar uitgereikt door Marvin Media, de uitgever van het Venuez be hospitality and style magazine. Zo’n 500 prominenten uit de horecawereld hieven in Gent het glas op de 11 winnaars die door een professionele vakjury werden gekozen. De laureaten blinken één voor één uit in gastvrijheid en stijl, en keerden die avond naar hun koffie- of cocktailbar, restaurant of hotel terug met een glimmende award.

De vijf Antwerpse laureaten:

* Best Coffee Concept: Kolombo. Wereldkampioen in latte art en barista Peter Hernou riep Kolombo op het Antwerpse Eilandje uit tot Best Coffee Bar Concept van 2015. De koffiebar met een Scandinavische touch en humoristisch ‘Going Kolombo’-twist won het van Fanny’s (Kortrijk), Noah (Gent), Kaffeenini (Antwerpen) en La Récré Café (Brussel).

* Dare Devil Award: Frank & Brut. Verrassend, origineel én trendbepalend: dat zijn de vereisten om een Dare Devil Award te winnen. Met zijn aparte combo hotdogs-champagne en humoristische interieurdesign was Frank & Brut één van de favorieten. Het Antwerpse restaurant nam het op tegen de Brusselse restaurants Hopla Geiss en Umamido en de Gentse Romain Roquette en Moor & Moor.

* Best Bar Concept: The Dirty Rabbit. Eind oktober opende Kaspar Stuart, winnaar van de Hospitality & Style Award 2014, The Dirty Rabbit. Not for pussies: een stoere bikerbar zonder bikers die niet voor niets de award voor Best Bar Concept won. De andere genomineerden waren Mòris (Gent), Fuzzy Duck (Oudenaarde), Backyard (Antwerpen) en Bar’n (Brugge).

* Rookie of the Year Award: Didier Van den Broeck van Dogma. Voor de allereerste keer werd ook de Rookie of the Year Award uitgereikt. De prijs gaat naar een jonge entrepreneur die een sterk horecaconcept met een visie op poten kon zetten. Didier Van Den Broeck opende in het hart van Antwerpen Dogma, allesbehalve een klassieke cocktailbar in loungestijl. Met zijn sterke en succesvolle concept bepaalde Didier Van den Broeck het cocktaillandschap anno 2015 mee.

* Best Bartender: Dries Botty van The Dirty Rabbit. The Dirty Rabbit schoot niet één, maar meteen twee keer raak. De nieuwe bar in het hartje van Antwerpen nam niet alleen de Best Bar Concept Award mee naar huis, barman Dries Botty mag zich nu ook Best Bartender 2015 noemen. De jonge bartender combineerde in zijn creatieve finalecocktail zijn theoretische kennis met een snelle en vriendelijke service. Hij volgt Ran Van Ongevalle van The Pharmacy in Knokke op.

Marvin Media geeft het Venuez be hospitality and style magazine uit, een hospitality vakblad en een populair medium bij horecaondernemers, bartenders, designers, architecten en horecatoeleveranciers. De laatste trends op het gebied van beverage, ontwikkelingen in de hospitality industrie, interieur en concept worden uitgebreid toegelicht in woord en beeld. Een inspiratiebron voor iedereen met een passie voor horeca en design. Sinds 2013 brengt bezieler Vincent Degroote het kruim van de Belgische horeca & nightlife samen op de jaarlijkse Venuez Hospitality Awards.

De jury bestond uit Venuez-uitgever Vincent Degroote, mixologist Ben Belmans, Venuez redactrice Lieselot Moerkerke, trendwatchers Tom Palmaerts en Kate Stockman, barista/wereldkampioen latte art Peter Hernou, Foodpairing® specialist Bernard Lahousse, journaliste Debbie Pappyn, fotograaf David De Vleesschauwer en blogger Yves Van De Ven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.