Villa Maria langs Bredabaan Villa Maria langs de Bredabaan werd volledig gerenoveerd. Gastheer Mark Scheerlinck ontvangt in deze villa de exclusieve leden van businessclub Meatpack. © Koen Fasseur

Villa Maria langs Bredabaan wordt exclusieve businessclub, met vergaderruimtes en evenemententuin

De exclusieve businessclub Meatpack opent een filiaal in Villa Maria, een riant en gerenoveerd herenhuis op de Bredabaan in Merksem. Het wordt een ontmoetingsplek voor mensen die aan de top van het bedrijfsleven meedraaien, met evenemententuin.

Aan de voet van kasteel Bouckenborgh bouwde de toenmalige eigenaar, een zekere Beuckeleers, begin vorige eeuw drie villa’s voor zijn drie dochters. De huizen pronken nog steeds langs de Bredabaan. Eén onderging een serieuze metamorfose tot exclusieve businessclub.

Deze nieuwe locatie zet de deur open voor nieuwe leden van de Meatpack Club, al worden die nieuwe leden stevig doorgelicht. “We willen erover waken dat onze community bestaat uit business owners en managing directors. We zorgen voor een mooie verdeling over het volledige Belgische KMO-landschap”, benadrukt gastheer Mark Scheerlinck, consulent in transport, logistiek en IT.

Troeven

De authentieke elementen van Villa Maria, zoals een groot glas-in-loodraam, komen mooi tot hun recht. Vergaderruimtes met de nieuwste technologische snufjes, airco, zonnepanelen, warmtepomp en laadpalen zorgen dan weer voor de hedendaagse toets. De mooie, houten tafel te midden van de ontmoetingsruimte kan tot zes meter lang opengezet worden.

© Koen Fasseur

© Koen Fasseur

“Voor alle leden moeten de Meatpack vestigingen een plek zijn om te werken, te rusten, te feesten en te netwerken. Ook in Villa Maria moeten de leden zich elk uur van de dag, zeven dagen per week welkom voelen. Een reservatie via de app houdt het overzicht en een honesty bar werkt op het vertrouwen dat ze de drankjes aanduiden in de app en zorgeloos genieten van het aanbod.”

“In de tuin merk je niets van de rumoerige Bredabaan en kunnen de leden genieten van tuinfeestjes. Per locatie kunnen ze aansluiten bij drie evenementen en krijgen de leden ook credits om zelf evenementen op poten te zetten. Enkel op persoonlijke uitnodiging kan je die dan bijwonen. Om onze community nog hechter te maken, organiseren we elk jaar een internationale reis.”

© Koen Fasseur

In de grote tuin kunnen tuinevenementen georganiseerd worden en hoor je niets van de Bredabaan. © Koen Fasseur

Ervaring

Mark Scheerlinck werd niet zomaar host van deze Antwerpse vestiging. “Al meer dan twintig jaar sta ik aan het roer van exclusieve businessclub Propeller Club Port of Antwerp. Sinds enkele jaren leid ik ook de Europese divisie.”

De verschillende Meatpack-plekken hebben elk hun eigen troeven, grenzen vaak aan het bedrijf van één van de leden, maar belichamen steeds de sfeer van het Meatpack District in New York. Tijdens de drooglegging was dit de bakermat van de verdoken whiskybars en sigarenlounges. Dat laatste ontbreekt dan ook op geen enkele Meatpack-plek.

Mark Scheerlinck. © Koen Fasseur

“Het verhaal van deze community begon kort voor de coronapandemie. Oprichter Peter Veekmans van eventbureau UC Belgium, wilde een grote ruimte in zijn bedrijf omtoveren tot een exclusieve vergaderplek. Steeds meer bedrijven hoorden ervan en vroegen om ze af te huren. Olivier Van de Vijver, CEO van Travel Lounge, volgde zijn voorbeeld in zijn bedrijf en zo ging de bal aan het rollen.” Meatpack ontpopte zich met vestigingen in Maldegem, Deinze, Nazareth E17, Gent, Antwerpen, Geel, Heusden-Zolder. Later in het jaar komt Oudenaarde er nog bij. Er zullen twintig vestigingen open gaan, verspreid over heel België.