Nieuws Antwerpen Vincent Van Loock Antwerps jobstudent van het jaar

Vincent Van Loock Antwerps jobstudent van het jaar

Vincent Van Loock Antwerps jobstudent van het jaar

unizo_logoDe Antwerpse Jobstudent voor 2016 is de 23- jarige Vincent van Loock. Vincent deed zijn vakantiewerk bij MyGuest, het digitaal marketingbureau uit Puurs. MyGuest is een dochtermaatschappij van Carya Group. UNIZO steunt het initiatief voluit en wil hiermee het belang van jobstudenten voor werkgevers benadrukken. De werkgeversorganisatie hoopt dat studenten binnen hun leeromgeving voldoende kansen krijgen om hun ondernemingszin te ontwikkelen.


Vincent Van Loock werkte tijdens de zomermaanden bij MyGuest en ontwierp en ontwikkelde onder meer websitetemplates. Hiervoor had hij in februari al stage gelopen bij het digitaal marketingbureau MyGuest.

Vincent Van Loock en MyGuest bewijzen dat een jobstudent een belangrijke meerwaarde voor de onderneming kan zijn. Enerzijds zorgen jonge mensen met nieuwe, frisse ideeën voor verdere innovatie binnen een bedrijf.  Anderzijds doen jobstudenten een pak werkervaring op die zij kunnen gebruiken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.  Het biedt hen de kans om aan het bedrijf waar zij als jobstudent aan de slag zijn te laten zien wat ze in hun mars hebben. Of de ondernemer kan hen laten proeven van de noodzakelijke realiteitszin die nodig is om succesvol een eigen bedrijf op te starten.

Het aantal jobstudenten groeit jaar na jaar. In 2012 waren dat er 420.453, terwijl dat aantal in 2014 al opliep tot 469.602, goed voor 10,3 mio gewerkte dagen. Uit een eigen UNIZO-enquête blijkt dat driekwart van de werkgevers jobstudenten in dienst neemt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.