Viszaak Jean Sur Mer blijft verdergaan na overlijden van oprichter Jan Jean sur Mer Harbour Café © IF

Viszaak Jean Sur Mer blijft verdergaan na overlijden van oprichter Jan: “We blijven trouw aan zijn filosofie”

In februari overleed Brasschaats zaakvoerder Jan Kegels van Jean Sur Mer plots. Ondanks dit moeilijk verlies bleef het team de zaak in Brasschaat en het restaurant in Antwerpen voortzetten, met frisse krachten en steun van het vaste team.

Behalve een paar dagen zijn zowel de viswinkel en bistro op de Donksesteenweg in Brasschaat als het Harbor Cafe aan de Groenplaats open gebleven. “Het team heeft, ondanks de moeilijke situatie, blijven doorzetten en zich blijven inzetten”, zegt Freddy Degroux van Jean Sur Mer. “We zetten het verhaal van Jan voort, met zoals altijd aandacht voor de ‘catch of the day’. We blijven trouw aan de filosofie van Jan, die nabijheid, korte keten en duurzaamheid zo belangrijk vond.”

Nieuwe gezichten

De ploeg kreeg de afgelopen maanden enkele nieuwe gezichten: Freddy werd Hoofd Partnerships. Liesje Wuyts nam de leiding over de administratie en Siem Van Opstal werd verantwoordelijk voor de klantenservice.

Zij werken nauw samen met mensen die het verhaal van Jean Sur Mer al jaren mee vormgeven, zoals Yuki Kimura, Product Owner, die de producten verder ontwikkelt en de foodtrucks op koers houdt, en Tessa Van Hoof, gerante van Jean Sur Mer in Brasschaat, die klanten met de steun van Ann en Karin verwent met verse zeeproducten en gerechten.

“Zowel op het gebied van producten als in de samenwerking met leveranciers, producenten en klanten blijven we de koers volgen die Jan heeft uitgestippeld en gerealiseerd. We merken dat onze partners en klanten dit ook verwachten en waarderen”, vertelt Freddy.