Nieuws Antwerpen Viyo International breekt door op Amerikaanse markt

Viyo International breekt door op Amerikaanse markt

Viyo International breekt door op Amerikaanse markt

hondViyo International bouwt zijn marktposities in de Verenigde Staten verder uit. De Antwerpse producent van voedingssupplementen voor honden en katten gaat er samenwerken met de Veterinary Centers of America (VCA), de grootste keten van dierenziekenhuizen van de USA. Zaakvoerder Johan Varewyck hoopt het omzetcijfer van het bedrijf dit jaar verder op te voeren tot 3 miljoen euro.

Johan Varewyck en Laurens Gehéniau zetten Viyo International op in 2008. Ze onderkenden een groot marktpotentieel in de vloeibare en gezonde voedingssupplementen voor honden en katten, vitaminedrankjes, zeg maar. Ze stelden daartoe in samenwerking met verschillende onderzoeksmensen hun Viyo Recuperation op, een product dat verzwakte dieren in een speciale samengestelde formule een snellere recuperatie moet garanderen. Viyo Recuperation bevat alle essentiële nutriënten en is volgens hen daardoor de meest complete formulering in de wereld. “Wij werkten samen met mensen die destijds lijnen hadden met bv. Nestlé en P&G”, zegt Johan Varewyck. “Die zorgden voor de wetenschappelijke onderbouw. Zelf kom ik uit de marketing, mijn collega uit de trading.”

Eerder dit jaar werd al een doorbraak gerealiseerd in de internationale samenwerking mpet het Franse Virbac, het grootste onafhankelijke farmabedrijf voor dierengeneesmiddelen van Europa. “Daardoor kregen we Viyo Recuperation in de aanbieding in zowel de Benelux, Rusland en Roemenië maar ook in alle andere Europese landen. Wij zijn via Virbac nu ook in Zuid-Korea, Thailand, Indië. Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Brazilië.”

Vooral in het feit dat je als onderneming over heel wat officiële attesten en certificaten moet beschikken vooraleer je bv. de Japanse markt op kunt sterkt de overtuiging van het management van Viyo International dat er nog veel meer commerciële mogelijkheden waren. Vandaar de samenwerkingsakkoorden met VCA. “Weet je, de Amerikaanse markt voor kleine huisdieren bedraagt vandaag liefst 50 miljard dollar. De groeitrend is onmiskenbaar. Dat heeft alles te maken met de verdere humanisering van honden en katten. Wie succesvol kan zijn op de Amerikaanse markt heeft meteen een enorme hefboom in handen.”

Viyo Recuperation wordt overigens in België aangemaakt. Het product wordt gebotteld in Gistel. Viyo International stelt vandaag zo’n 15 mensen tewerk. De onderneming is voor 100% in handen van Laurens Gehéniau en Johan Varewyck. In de afgelopen jaren werden vooral de dierenartsen bewerkt. Vandaag is Viyo Recuperation ook te koop bij oa. Tom & Co en bij Maxi Zoo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.