BioOrg (2)

Vlaamse Administratieve Centra schakelen BioOrg in

Door de gunning van een raamcontract met het Agentschap Facilitair Bedrijf van de Vlaamse Overheid levert BioOrg uit Niel schoonmaakmiddelen met vriendelijke bacteriën die een belangrijke impact hebben op een duurzaam binnenklimaat. Tegelijk wordt de schoonmaaklast aanzienlijk verlicht.

BioOrg is een Belgisch biotech-bedrijf opgericht in 1998 dat bacteriën uit bossen oogst om op natuurlijke wijze de zuivering van fijnstof en stof mogelijk te maken. Deze technologie is door verschillende internationale patenten beschermd en wordt reeds bij talrijke Belgische en Europese klanten toegepast. Naast de spectaculaire winst voor gezondheid en milieu, wordt ook het schoonmaken zelf veel eenvoudiger en minder noodzakelijk. Het gebouw houdt zichzelf veel langer schoon.

“Schoonmakers van het Agentschap Facilitair Bedrijf brengen vriendelijke bacteriën uit het bos in het gebouw, waardoor zich een levende beschermlaag op alle voorwerpen en oppervlakken vormt. Door de natuur binnen te halen, verduurzamen we het binnenklimaat”, aldus Koen De Koster, CEO van BioOrg. “Zoals mensen een microbioom, een verzameling vriendelijke organismen zoals bacteriën, op zich en in zich dragen, hebben ook gebouwen een microbioom. En dat speelt een zeer belangrijke rol voor de gezondheid van alle mensen in het gebouw”, zegt Dr ir Filip Willocx, managing partner van BioOrg.

Dat dit verhaal steekhoudt, bewijst het vertrouwen dat BioOrg geniet van haar klanten. Zo werken onder andere het Provinciehuis Antwerpen, KBC bank, Medialaan, Colruyt Group, Arenbergschouwburg, De Singel, Vlaamse Overheid, Vlerick Instituut, Stad Turnhout, ACV Leuven, Finasucre, Bia Group, GO! en Eurocontrol al met BioOrg en zijn de resultaten werkelijk verbluffend.

Dankzij BioOrg hebben deze klanten samen meer dan 3 miljoen liter drinkbaar water bespaard (de inhoud van enkele olympisch zwembaden), 60.000 liter detergenten niet geloosd (uitstekend nieuws voor de biodiversiteit), en 2 miljoen vierkante meter microbiële binnenbossen aangeplant (een metamorfose van schraal beton naar enkele stevige stadsparken).