Nieuws Antwerpen Vlaamse regering richt taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op

Vlaamse regering richt taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op

Vlaamse regering richt taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op

ANTWERPEN – De Vlaamse regering richt samen met ondernemersverenigingen, academici en technologen, de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal op. Die taskforce moet zorgen voor slimme, digitale oplossingen voor maatschappelijke problemen en uitdagingen. Dat hebben minister-president Jan Jambon en minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits bekendgemaakt.

De uitbraak van het coronavirus dwingt de samenleving op zoek te gaan naar digitale manieren om te blijven werken en leven. Met de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal wil de Vlaamse regering kijken welke problemen en uitdagingen een digitale oplossing kunnen krijgen. De taskforce is een initiatief van de Vlaamse overheid met ondersteuning van Imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid. Het platform zal alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden rond telewerk, het gebruik van videoconsultaties in de zorg, afstandsonderwijs, apps die de drukte in winkels monitoren, enzovoort.

“We hebben een heel sterke creatieve en digitale industrie, waardoor ik er van overtuigd ben dat we voor vele problemen die we nu meemaken, ook oplossingen kunnen uitwerken”, zegt minister-president Jan Jambon. Volgens hem zal het coronavirus de digitale transformatie nog versnellen. “Digitaal is het nieuwe normaal. Dat wordt in deze tijden meer dan ooit duidelijk gemaakt”, vult minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits aan. “Er is heel wat kennis en kunde aanwezig bij onze bedrijven.” Imec krijgt volgens haar de leiding van het project en moet er zo samen met de taskforce voor zorgen dat Vlaanderen mee is met de digitale trein.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.