Nieuws Antwerpen Vleesbedrijf Ter Beke verdedigt zijn salami

Vleesbedrijf Ter Beke verdedigt zijn salami

Vleesbedrijf Ter Beke verdedigt zijn salami

ardennenDe Vlaamse vleesbedrijven mogen geen Ardense worst produceren. Dat stelt alvast het advies van de auditeur bij de raad van state. Ook bij het vleesbedrijf Ter Beke in Wommelgem wordt de tekst van de auditeur vandaag nauwgezet uitgevlooid. “Een advies is nog geen arrest,” stelt secretaris-generaal Dirk De Backer van het bedrijf. De productie van Ardense salami gaat ondertussen onverminderd verder.

Wallonië wil zijn Ardense worst, de Saucisson d’Ardenne beschermen als een streekproduct. Het Waalse gewest zette daarmee een aantal Vlaamse bedrijven een pad in de korf. Ze mogen niet langer Saucisson d’Ardenne aanbrengen op hun worst. Zo Guina uit Machelen en Ter Beke uit Waarschoot. De divisie vleeswaren van Ter Beke is gevestigd in Wommelgem, in de lokalen van het vroegere lokale vleesbedrijf Pluma. De Ardense salami van Ter Beke wordt dan wél in Waarschoot geproduceerd.

Het advies van de auditeur bij de raad van state lijkt voor Ter Beke nogmaals de verkeerde richting uit te gaan. Dirk De Backer blijft er evenwel rustig bij. De jurische procedure is nog niet afgerond. Overigens lijken er ook op Europees vlak nog mogelijkheden open te liggen. “Wij kunnen in afwachting dus doorgaan. Maar indien we verder in het ongelijk gesteld worden zullen wij ons vanzelfspreken wél aan de wet houden, dat is zeker.”

Wat dan met de eigen merknaam L’Ardennaise? “Dit is een gedeponeerde merknaam. Daar kunnen geen problemen mee zijn.”

Ter Beke is met zijn hoofdzetel in Waarschoot gebouwd op twee divisies. De divisie fijne vleeswaren runt vestigingen in Wommelgem, Waarschoot, Herstal en Veurne. De divisie vers bereide gerechten heeft met de merknamen Come à Casa en Vamos twee sterke trekkers in huis. Ter Beke realiseerde verleden jaar een omzet van 421 miljoen euro en stelt zo’n 1750 mensen tewerk.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer