Nieuws Antwerpen VLM Airlines vliegt in nieuwe kleuren

VLM Airlines vliegt in nieuwe kleuren

VLM Airlines vliegt in nieuwe kleuren

vlm
De vliegtuigen van de Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines worden in een nieuw jasje gestoken. Het eerste herschilderde toestel is voorgesteld op Antwerp Airport

VLM Airlines werkt al vele jaern samen met CityJet voor de exploitatie van lijnvluchten naar London-City. VLM Airlines biedt evenwel ook charteroplossingen in onderaanneming aan. Dat gaat via de in de luchtvaartsector bekende ACMI-constructie, waarbij aan andere maatschappijen het vliegtuig, crew, onderhoud en verzekering wordt aangeboden.

Maar VLM Airlines wil in de toekomst ook meer “benadrukken dat VLM nog bestaat en onafhankelijk werkt”, door de merken FlyVLM en VLM opnieuw een prominentere rol te geven.

Daarom kijkt de luchtvaartmaatschappij, die in Antwerpen 170 personeelsleden tewerkstelt, ook uit naar de uitbreiding van de eigen charteroplossingen voor onder meer bedrijven, sportclubs, ministers en touroperators. “Met enige fierheid kunnen we zeggen dat die activiteiten het voorbije jaar met 100 procent verbeterden”, stelt HR-manager Bernard Triest.

VLM plant eveneens een uitbreiding van de twaalf Fokkers tellende vloot, wat naar eigen zeggen extra werkgelegenheid met zich mee zou brengen. Het hoofdkwartier van de maatschappij is gevestigd op de luchthaven van Deurne.

“We zijn blij dat VLM onze stad met haar vluchten in heel Europa wil tonen. Het toont de verbondenheid van de maatschappij en Antwerpen aan. VLM is ook een bron van activiteit en tewerkstelling”, verklaarde Antwerps schepen voor Financiën, Toerisme en Mobiliteit Koen Kennis (N-VA), die het toestel officieel herdoopte.

VLM Airlines werd opgericht in 1992 en werd in 2007 opgekocht door Air France KLM Group, waarna het onder de naam CityJet vanuit London-City naar verschillende Europese bestemmingen vloog. In april van dit jaar werd de Duitse vlieggroep Intro Aviation de nieuwe eigenaar. In totaal telt het bedrijf een 300-tal medewerkers.

Foto: Arthur White, de topman van VLM en de Antwerpse schepen Koen Kennis mochten het toestel dopen. Foto Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.