Nieuws Antwerpen VLM opent basis in Duitse Friedrichshafen

VLM opent basis in Duitse Friedrichshafen

VLM opent basis in Duitse Friedrichshafen

vlmVLM Airlines heeft in het Duitse Friedrichshafen een nieuwe basis geopend. Op de luchthaven Bodensee Airport, in het zuiden van Duitsland werden drie Fokker-50’s gestationeerd. Een en ander is nu bevestigd. VLM gaat van daaruit vliegen op Düsseldorf, Berlijn en Hamburg. De hoofdzetel van VLM blijft evenwel in Deurne. VLM zet er op termijn wél de vluchten op Birmingham en Genève stop.

Met het verdwijnen van de Oostenrijkse vliegtuigmaatschappij InterSky uit Friedrichshafen werd kennelijk een interessante commerciële opportuniteit geopend voor VLM. InterSky was in financiële moeilijkheden geraakt en zette in november jl. haar operaties in Friedrichshafen stop.

VLM tekende enkele tijd terug een nieuwe internationale aanpak uit waarbij niet enkel alleen maar op Deurne gevlogen werd. Eerder werden al vliegroutes opgestart tussen het Ierse Waterford en Birmingham en Londen in Groot-Brittannië. Die nieuwe activiteiten blijken commercieel erg goed te lopen. Eerder had VLM al aangekondigd dat 2016 opnieuw winstgevend moet worden. In dit opzicht werden al verscheidene herstructureringen opgezet. Het personeel moet bv. zwaar inleveren. Een herschikking van de commerciële verbindingen past mee in die nieuwe aanpak.

Friedrichshafen is een relatief kleine luchthaven waar maar een heel beperkt aantal reguliere vluchten aangeboden worden. In de zomer worden er evenwel opmerkelijk veel chartervluchten georganiseerd.

VLM Airlines blijft ondertussen vanaf de luchthaven Antwerpen reguliere lijndiensten en charters uitvoeren. De maatschappij heeft er sinds 1993 haar thuisbasis. De ACMI activiteiten voor CityJet naar London City Airport blijven dus behouden. Wél wordt vanaf 14 februari de lijn naar Genève geschrapt. Op 6 maart wordt de laatste vlucht naar Birmingham ingezet. De bezetting van de twee onlangs geopende verbindingen bleek niet rendabel. VLM vliegt dan wél nog naar Hamburg en Southampton.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.