Nieuws Antwerpen VLM vliegt nu ook op Southampton

VLM vliegt nu ook op Southampton

VLM vliegt nu ook op Southampton

vlm VLM Airlines gaat op 23 april e.k. van start met dagelijkse lijnvluchten tussen Southampton en Antwerpen. Passagiers kunnen aansluitend naar Hamburg door vliegen, en vice versa. Zo zijn de havens van Antwerpen, Southampton en Hamburg voortaan ook via de lucht met elkaar verbonden.

Op deze verbinding, die slechts 1uur en 25 minuten duurt, zal VLM Airlines toestellen van haar Fokker 50 vloot inzetten. .

“Met de lancering van de nieuwe lijnvluchten Southampton-Antwerpen-Hamburg en Hamburg-Antwerpen-Southampton komen wij tegemoet aan vele vragen vanuit de zakenwereld. De drie bestemmingen zijn belangrijke havensteden, toonaangevende zakencentra met een internationale reputatie en toeristische trekpleisters,” aldus Arthur White, CEO van VLM Airlines.

Dave Lees, Managing Director van Southampton Airport, voegt daar aan toe: “Wij zijn verheugd met de komst van VLM Airlines. Wij breiden voortdurend ons lijnvluchtennetwerk uit. In februari is het aantal passagiers gestegen met 21% tegenover vorig jaar. Die passagiers hebben een grote keuze aan bestemmingen. Antwerpen is de perfecte aanvulling op ons netwerk. Ook voor toeristen is dit uitstekend nieuws, want zowel Antwerpen als het zuiden van Engeland en Hamburg hebben veel te bieden op cultureel en recreatief gebied.”

Ook de Antwerpse zakenwereld is enthousiast over de nieuwe lijnvluchten. Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van VOKA Antwerpen-Waasland: “Dat drie grote havens nu rechtstreeks verbonden worden via de lucht is een belangrijke bijkomende troef voor de scheepvaart en alle havengebonden ondernemingen in onze regio. Met de nieuwe lijnvluchten naar Southampton en Hamburg versterkt dit verder de positie en reputatie van Antwerpen als de economische motor van Vlaanderen en België.”

De luchthavens van Antwerpen, Southampton en Hamburg bieden bovendien vele voordelen voor passagiers zoals snelle inchecktijden, makkelijk en vlakbij parkeren, een ideale ligging vlakbij de stedelijke centra en uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.

VLM Airlines breidt met deze nieuwe lijnvluchten haar netwerk nog verder uit. Recent kondigde VLM Airlines nieuwe lijnvluchten aan tussen Antwerpen, Rotterdam (Nederland) en Hamburg (Duitsland), tussen Luik en Nice, Avignon, (Frankrijk) Venetië en Bologna (Italië) en tussen Londen Luton, Birmingham (VK) en Waterford (Ierland). De route Antwerpen-Genève (Zwitserland) is inmiddels een succes. VLM Airlines zal daardoor dertien steden in zeven landen bedienen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.