Nieuws Antwerpen Vlotte supply chain hartslagader van Veritas

Vlotte supply chain hartslagader van Veritas

Vlotte supply chain hartslagader van Veritas

De retailketen Veritasverietje uit Kontich heeft zijn magazijn in Tisselt uitgerust met supply chain software van Consafe Logistics. Astro VMS (warehouse managing software) moet de flexibele belevering van de 123 winkels garanderen. Het productassortiment van Veritas omvat vele duizenden kleine items die snel en correct op hun bestemming moeten komen. De bevoorrading is in dit opzicht de echte hartslagader van het bedrijf.

Veritas
is een gerespecteerd merk dat het vooral moet hebben van vele verschillende accesssoires en hebbedingetjes in de modewereld. De keten heeft een netwerk uitgebouwd over heel België en in de onmiddellijke buurlanden.

2013 was een heus rampjaar voor de keten. In dat jaar legde een verwoestende brand de hoofdzetel en het opslagmagazijn in Kontich in de as. Het bedrijf besloot in dit opzicht zijn warehouse over te brengen naar Tisselt waar overigens ruimer kon gebouwd worden dan in Kontich. De hoofdzetel zelf bleef in Kontich.

Het magazijn in Tisselt is ondertussen een schoolvoorbeeld van moderne supply chain technologie. De 123 winkels van de keten worden twee keer per week beleverd en daar komt heel wat strategisch denken bij kijken. Veritas heeft darom gekozen voor de installatie van Astro WMS van het Zweedse Consafe Logistics. Het gaat om een software die perfect aansluit op de distributiebusiness van de keten, vlot configureerbaar is en tevens gebruiksvriendelijk. Supply chain manager Sann Konicks was het erom te doen de snelle flexibiliteit van de belevering te garanderen. Het nieuwe systeem analyseert de knelpunten in de organisatie en meet tevens de prestaties van de onderscheiden werknemers.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.