Nieuws Antwerpen Vlotter Maakbedrijf maakt 2.500 spatmaskers per dag

Vlotter Maakbedrijf maakt 2.500 spatmaskers per dag

Vlotter Maakbedrijf maakt 2.500 spatmaskers per dag

BOOM – Vlotter Maakbedrijf speelt met de productie van 2.500 spatmasker per dag een essentiële rol in de strijd tegen corona. In tegenstelling tot vele andere ondernemingen in de sociale economie besloot het bedrijf om niet te sluiten, maar een alternatieve activiteit op te zetten voor hun werknemers met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Onder normale omstandigheden voert Vlotter Maakbedrijf taken uit, zoals het testen en opnieuw marktklaar maken van toestellen voor Telenet. Nu steken de ‘maakhelden’ de handen uit de mouwen in de strijd tegen corona. Momenteel maken ze 2.500 spatmaskers per dag en werden er in totaal al 25.000 geproduceerd voor meer dan 500 individuele zorgverstrekkers, ziekenhuizen, rustoorden en veiligheidsdiensten.

De alternatieve activiteit werd in gang gezet door ‘MakersAgainstCorona’. Een initiatief van een klein groepje (Vlotter, E-demonstrations, Fablabs, …) dat op zeer korte tijd uitgroeide tot een samenwerking tussen verschillende partners in de wereld van maakbedrijven.

“Met de assemblage van spatmaskers bieden we een broodnodige ondersteuning voor de vrouwen en mannen die dagelijks in de frontlinie staan in de strijd tegen het corona virus. Tegelijkertijd nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en kunnen we een deel van onze doelgroep medewerkers aan het werk houden zodat zij niet in de tijdelijke werkloosheid terecht komen”, legt Vlotter-voorzitter Bram Van Keer uit.

Hoewel het project op sponsors en crowdfundingacties kon rekenen, bleek de steun onvoldoende om het traject volledig gratis te kunnen blijven aanbieden. Het samenwerkingsverband streeft er nu naar om individuele hulpvragers verder te helpen en het noodzakelijke beschermingsmateriaal ter beschikking te stellen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.